• BIST 9909.34
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 25 °C

Köy Sakinlerinden ÇED Toplantısı Duyurusuna Tepki

Köy Sakinlerinden ÇED Toplantısı Duyurusuna Tepki
Bartın'da vatandaşlar, Amasra ilçesi Gömü köyünde 24 Mart tarihinde yapılması planlanan kömür hazırlama projesi ÇED toplantısının iptali ve yerinin...

Bartın'da vatandaşlar, Amasra ilçesi Gömü köyünde 24 Mart tarihinde yapılması planlanan kömür hazırlama projesi ÇED toplantısının iptali ve yerinin değiştirilmesi için Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne başvurdu.

Bartın Platformu üyeleri, Bartın'ın Amasra ilçesinde termik santral kurmayı planlayan özel bir şirketin kömür hazırlama tesisi projesi kapsamında Amasra'nın Gömü köyünde yapılacak olan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısının iptal edilerek merkezi bir yere alınması için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne dilekçe ile başvurdu.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü binası önünde toplanan platform üyeleri adına konuşan Berkay Dal, 16 Şubat'ta köy sakinlerinin tepkisi nedeniyle yapılamayan toplantının, yeniden planlandığını belirterek, "Toplantının yapılacağı köydeki kahvenin kullanılmasına köy muhtarı izin vermemektedir. Buna rağmen müdürlük kahveyi kullanacağını belirtmektedir. ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesinde çok açık şekilde belirtildiği gibi toplantı halkın kolaylıkla ulaşabileceği bir yer olmalıdır. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü bu tür toplantıları Tarlaağzı veya Gömü köyünde yapmak isteyerek, Bartın-Amasra halkının tümünü yakından ilgilendiren böyle önemli bir konuyu halkın gözünden kaçırmak istemektedir. Gömü köyü muhtarı Mehmet Bıldırcın, bugün Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne verdiği dilekçede, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünün köy muhtarlığını izin vermediği köy muhtarlığına ait kahve ve bahçede ÇED toplantısı yapamayacağını bildirmiş ve 24 Mart 2016 tarihinde yapılmak isten ÇED halkın katılımı toplantısının iptal edilmesini istemiştir" dedi.

Platform üyeleri daha sonra Gömü Köyü Muhtarı Mehmet Bıldırcın ile birlikte müdürlük binasına giderek dilekçelerini teslim etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim