• BIST 9890.74
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Kötü Karneye Verilen Tepkiler, Çocuğun Ruh Sağlığını Etkiliyor

Kötü Karneye Verilen Tepkiler, Çocuğun Ruh Sağlığını Etkiliyor
Adıyaman'ın Kahta Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Murat Ardıç, karnesinde düşük notlar getiren çocuğa anne ve babasının vereceği tepkinin...

Adıyaman'ın Kahta Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Murat Ardıç, karnesinde düşük notlar getiren çocuğa anne ve babasının vereceği tepkinin ruh sağlığını etkilediğini söyledi.

Kahta İlçe Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Murat Ardıç, karnesinde düşük notlar getiren çocuğa anne ve babasının vereceği tepkinin, ruh sağlığını etkilediğini söyledi. 2015-2016 eğitim yılının birinci dönemi biterken velileri karne konusunda uyaran Müdür Ardıç, "Çocukların karne alacakları dönemler yaklaştıkça her ailede büyük bir heyecan başlamaktadır. Karnedeki notların nasıl olacağı önceden bilinse de bu heyecanın yaşanması kaçınılmaz olmaktadır. Çocuğun sınav sonucunda aldığı notlar, her zaman gerçeği yansıtmasa da maalesef hayatı yönlendiren değerlendirmeler arasında yer almaktadır. Bu noktada karne kötü olduğunda abartılı cezalandırıcı tepkilerden kaçınmak kadar karne iyi olduğunda çocuğu hediyelere boğmamak da önemlidir. Dönem sonunda alınan karnenin, çocuğun yanı sıra, ailenin ve eğitim sisteminin de karnesi olduğu unutulmaması gerekmektedir. Aile içi ilişkilerin sağlıklı olduğu, çocuğun kişiliğine saygıda bulunulan ve kendisini geliştirmesinin desteklendiği bir ailede başarının da o oranda yüksek olması beklenir. Karne sonrasında öğrencinin notları düşükse genellikle bu durumdan öğrenci sorumlu tutulur, eleştirilir, suçlanır. Oysa yapılması gereken, karnedeki düşük notların nedenlerinin anne, baba, çocuk üçgeninde değerlendirilmesidir. Anne ve babalar, öncelikle acaba çocuğuma kitap okuma konusunda iyi bir model olabildim mi, ona ders çalışma sorumluluğunu verebildim mi. Çocuğumuza aile içinde yoğun kavga ve çatışmaların olmadığı sağlıklı bir aile ortamı oluşturabildik mi. Onun öz güvenini kazanmasına yardımcı olabildik mi. Gibi sorularını kendilerine sormalı. Eğer aile- çocuk iletişimi iyiyse, çocuk bu sonucun alınmasındaki kendi rolünü görüp, değerlendirmesini yaparak gerekli sorumluluklarını alacaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim