• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Kotil, Avrupa Havacılık Derneği Başkanı

THY Genel Müdürü Temel Kotil, Avrupa'nın önde gelen havayolu şirketlerini bünyesinde toplayan Avrupa Havacılık Derneği'nin başkanı oldu.

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Avrupa'nın önde gelen havayolu şirketlerini bünyesinde toplayan Avrupa Havacılık Derneği'nin (AEA) başkanı oldu.

Kotil, Brüksel'de düzenlenen AEA Liderlik Zirvesi'nde alınan karar gereği başkanlık görevini iki yıl sürdürecek.  AEA Başkanı seçilmesinin ardından konuşan Kotil, "Çok büyük onur duydum. Bir Türk olarak, başarılı bir şirketin genel müdürü olarak Avrupa'daki şirketlerin derneğinin başkanı olmak güzel bir duygu" dedi.

AEA'nın kendisinden büyük beklentileri olduğunu, üyelerin de bunu dile getirdiğini söyleyen Kotil, "Artık ortada 1980'ler yok. O dönemde havacılıkta dünya yalnızca Kuzey Amerika ve Avrupa'dan ibaretti. Artık düzenlemeler daha uygun şekilde yapılmalı ki sektör daha rahat büyüsün. Tabii bir de moral vermek gerekiyor. Dünyada yolcu sayısı artıyor. 3,1 milyar yolcu 6,7 milyar oluyor. Avrupalı taşıyıcılar ve tabii ki THY'nin bundan pay alması gerekiyor. Bunun için çalışacağız. Benim için güzel bir tecrübe olacak" diye konuştu.

"THY, AB'ye girdi"

AEA'yı, Avrupa Birliği komisyonlarında iki yıl boyunca kendisinin temsil edeceğini ifade eden Kotil, "THY olarak AB'ye girdik" dedi. Şirketin çok başarılı olduğunu ve "işin özünün" maliyet değil moralle ilgili olduğunun altını çizdi.

"Biz işimizi yapıyoruz"

Alman havayolu şirketi Lufthansa'nın THY ile işbirliğini sınırlandırma kararı konusunda gerekli açıklamaların yapıldığını, o açıklamaların ötesinde bir şey söylemeye gerek olmadığını belirten Kotil, "kararın gözden geçirilip geçirilmeyeceği" konusunda ise "Lufthansa'nın kararı tek taraflıdır. Sonuçta karşı tarafın ne yapacağına bağlı. Biz işimizi yapıyoruz" dedi.

Bünyesinde THY'nin yanı sıra aralarında British Airways, Air France, KLM, SAS ve Lufthansa'nın da bulunduğu 31 havayolu şirketini barındıran AEA'nın 2014'teki zirvesi İstanbul'da yapılacak.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim