• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Kosova’da Türk Eğitimine GAÜN Desteği

Kosova’da Türk Eğitimine GAÜN Desteği
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun başkanlığındaki heyet Kosova'ya çıkarma yaptı.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun başkanlığındaki heyet Kosova'ya çıkarma yaptı. Kosova'da bakanlık seviyesinde görüşmelerde bulunan GAÜN heyeti TDP kapsamında buradaki Türk Öğretmen ve öğrencilere eğitim malzemesi yardımında bulundu.

Rektör Coşkun temaslarının ilk gününde Kosova Kamu Yönetim Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi Başkanı Mahir Yağcılar'ı ziyaret etti. Ardından, Kosova Çevre ve Alan Planlama Bakanı Ferit Agani'ye ziyarette bulunan Prof. Dr. Yavuz Coşkun son ziyaretini ise Eğitim, Bilim ve Teknoloji Bakanı Arsim Bajrami'ye gerçekleştirdi. Bu ziyarette, geçtiğimiz yıl YÖK ile Kosova Eğitim, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan anlaşma doğrultusunda işbirliğine yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.

KOSOVA ÖĞRENCİLERİNE TDP ELİ

Türkiye'de ilk kez Gaziantep Üniversitesi tarafından zorunlu ders olarak uygulanan Toplumsal Duyarlılık Projeleri (TDP) kapsamında Kosova'daki Türk öğrenci ve öğretmenlere, Gaziantep Üniversitesi ve hayırseverlerce temin edilen 300 koli yardım malzemesi dağıtıldı. Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık'ın desteği ile Ankara'ya oradan da Türk Temsil Heyet Başkanlığında görevli Albay Saim Yağcı ve ekibi tarafından Kosova'ya ulaştırılan yardımlar, GAÜN Rektörü Yavuz Coşkun başkanlığındaki heyet tarafından Kosova Türk Öğretmenleri Derneği ile işbirliği kapsamında ilgili yerlere ulaştırıldı.

"ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARIZ"

Gıda malzemelerinin dağıtım töreninde konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, "Türkiye'den, Gaziantep'ten, Gaziantep Üniversitesi'nden size sevgi, size selam size özlem getirdik. Kilometrelerce uzakta bulunan öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizin ihtiyaçlarının bir bölümünü giderdiğimiz için çok mutluyuz. İnşallah çocuklarımız eğitimlerinde daha başarılı olurlar. Kosova'da Piriştina'da Prizren'de barışın, dostluğun, insanlığın tesisi için ülke olarak ve özelde de Gaziantep Üniversitesi olarak her türlü işbirliğine açığız ve bilimsel, sosyal, kültürel ilişkileri daha da sıkı ve yoğun hale getireceğiz. Bu konuda Gaziantep Üniversitesi olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Kosova’da Türk Eğitimine GAÜN Desteği

Kosova’da Türk Eğitimine GAÜN Desteği

Kosova’da Türk Eğitimine GAÜN Desteği

Kosova’da Türk Eğitimine GAÜN Desteği

Kosova’da Türk Eğitimine GAÜN Desteği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim