• BIST 8728.76
  • Altın 2241.165
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1608
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Köşk'te suikast tutuklaması

Cumhurbaşkanlığı Köşk’ünün etrafında dolanan bir şüpheli şahıs gözaltına alındı. Şahsın çantasından, silah ve uyuşturucu ile bir CD çıktı. Uyuşturucu ve taciz gibi 17 suçtan sabıkası bulunan Mehmet Salih Adlı, “Cumhurbaşkanına suikast girişimi” iddiasıyla
KORUMALAR ETRAFINI SARDI  
 
Emniyet birimlerinden edinilen bilgiye göre, Bingöl nüfusuna kayıtlı Mehmet Salih Adlı(33), 25 Kasım’da Cumhurbaşkanlığı Köşkü 1’nolu nizamiyenin etrafında dolaşırken görüldü. Korumalar şüpheli hareketlerde bulunan Adlı’yı fark etti. Korumaların etrafını sardığı Adlı, nizamiye içine alındı.
 
SİLAH VE ŞİFRELİ CD 
 
Adlı’nın üst aramasında ağzına mermi sürülmüş halde ruhsatsız bir tabanca, çantasında ise uyuşturucu ve şifrelenmiş halde bir CD bulundu. Suikast girişimi şüphesi üzerine ise Terör ve İstihbarat ekipleri Köşk’e çağrıldı. Burada ilk sorgusu yapılan Adlı, ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne götürüldü.
 
“SUİKAST” FİLMİ ÇIKTI
 
Burada 2 gün boyunca sorgulanan Adlı, ardından çıkarıldığı mahkemece “Cumhurbaşkanı’na silahlı saldırıya teşebbüs” iddiasıyla tutuklandı. Adlı’nın üzerinde çıkan silahı aldığı bir kişi ile bağlantılı olduğu 4 kişinin daha ifadesine başvuruldu. Adlı’nın çantasında çıkan ve şifreli olan CD’de ise Abraham Lincoln suikastini konu alan Oscar’lı usta oyuncu ve yönetmen Robert Redford’un yönettiği başrollerini Robin Wright ve James Mcavoy’un paylaştığı “suikast” filmi çıktı. CD’de ayrıca tarihi eserlerin görüntüleri de bulundu.
 
5.20131129092949.jpg
 
17 SUÇTAN SABIKASI VAR
 
Tutuklanan Adlı’nın cinsel taciz, tehdit, uyuşturucu ve yaralama gibi 17 ayrı suçtan sabıkası bulunduğu öğrenildi. Köşk etrafında gezdiği sırada uyuşturucu aldığı öğrenilen Adlı’nın ifadesinde, “Cumhurbaşkanı’yla görüşmek için Köşk’e gittim. Suikast gibi bir niyetim yoktu. Çantamdaki CD’de bulunan tarihi eser görüntülerine gösterip bunların korunması için yardım isteyecektim” dediği öğrenildi.
 
www.istanbulhaber.com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim