• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

Kösemusul: “Sakarya’mız Otomotiv Sektöründe Üs Olmalı”

Kösemusul: “Sakarya’mız Otomotiv Sektöründe Üs Olmalı”
SATSO Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, ". Otomotiv, ihracatımızın en önemli sektörü ve Sakarya'mız...

SATSO Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, ". Otomotiv, ihracatımızın en önemli sektörü ve Sakarya'mız otomotiv sektöründe üs olmalı. Bu doğrultuda çalışmalarımızı genişleterek sürdürüyoruz" dedi.

SATSO Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, yönetim kurulunun aylık faaliyetleri ile ilgili bilgi verirken 2015 yılına yönelik ekonomik değerlendirmelere de yer verdi.

OTOMOTİV ŞEHRİ SAKARYA

İş dünyası olarak hedefleri yüksek tutmaları gerektiğini belirten Kösemusul, "Otomotiv Şehri Sakarya çalışmalarımız, yerli oto arzumuzu her fırsatta dile getiriyor ve çalışmalarımızı bu hedef doğrultusunda şekillendiriyoruz. Biliyorsunuz çalışmalarımız ve yoğun mesaimiz sonucu Karasu'muzda Otomotiv İhtisas Endüstri Bölgesi ilan edilmiştir. İş dünyası olarak katma değerli üretime, ar-ge ve teknolojiye, tasarım ve markalaşmaya daha ilgili olmalı, hedefimizi yüksek tutmalıyız. Otomotiv, ihracatımızın en önemli sektörü. Sakarya'mız, otomotiv sektöründe üs olmalı. Bu doğrultuda çalışmalarımızı genişleterek sürdürüyoruz" dedi.

ASGARİ ÜCRET VE EYLEM PLANI

Asgari ücret ve hükümetin eylem planı hakkında değerlendirmede bulunan Kösemusul, "Asgari ücret ile ilgili gerçekleşecek uygulama, işverene bu doğrultuda verilecek destek ve yüklerinin hafifletilmesi ile birlikte ekonomimizin canlandırılmasına da katkı sağlayacak. Ayrıca Başbakanımız Sn. Ahmet Davutoğlu, 64. Hükümetin Eylem Planını açıkladı. Yeni işe giren gençlerimizin ücretlerinin 1 yıl boyunca devlet tarafından karşılanması gibi genç işsizliğin yükselmesinin önüne geçecek; yatırım ve iş kredisi ile faizsiz destekler gibi gençlerimizin iş hayatına daha kolay adapte olacağı gibi uygulamalar iş dünyamız açısından da memnuniyet vericidir" diye konuştu.

OSB ÇALIŞMALARI VE YENİ TİCARET BÖLGELERİ

Şehri kirletmeyecek, doğal yapısını bozmayacak sanayinin kontrollü OSB'lerde konuşlanmasını istediklerini ifade eden Kösemusul, "Kümelenme çalışmalarında 2015 yılında yaşanan üzücü hadiselerden dolayı daha çok bürokrasi ağırlıklı çalışmalar sürdü. Biraz da yavaş işledi aslında. İnşallah 2016 yılında daha seri bir şekilde kümelenme çalışmalarını tamamlamak istiyoruz. Birinci OSB'yi genişleterek çarpık sanayileşmenin önüne geçip düzenli ve kontrollü bir şekilde ilerlemeyi hedefliyoruz. Sakarya'mıza yeni bir büyüme bölgesi kazandırıyoruz" dedi.

"SEDAŞ KIŞA HAZIR OLMALI"

SEDAŞ'ın kış şartlarında SATSO üyelerini hiçbir şekilde mağdur etmemek için çalışmalarını yapması gerektiğinin altını çizen Kösemusul, "Enerji kesintilerini bir kez daha yaşamak istemiyoruz. Şehrimizin gelişimine tüm kurumlar - altını çizerek ifade ediyorum- ayak uydurmak zorundadır. Bu kış mevsiminde geçen yıl ki sıkıntıları yaşamamayı ümit ediyorum" şeklinde konuştu.

Kösemusul: “Sakarya’mız Otomotiv Sektöründe Üs Olmalı”

Kösemusul: “Sakarya’mız Otomotiv Sektöründe Üs Olmalı”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim