• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Kosb Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan

Kosb Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan
ORAN Kalkınma Ajansı ve Kayseri Organize Sanayi(KOSB) arasında "Güç Birliği" protokolü imzalandı.

ORAN Kalkınma Ajansı ve Kayseri Organize Sanayi(KOSB) arasında "Güç Birliği" protokolü imzalandı.

Yapılan basın açıklamasında konuşan KOSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan Kayseri sanayisinin gelişmesi yolunda önemli bir adım attıklarını belirterek "ORAN Kalkınma Ajansı'yla Kayseri Organize Sanayi'deki sanayicilerimizi geleceğe taşımak adına ve yeni projelere destek vermek adına anlaşma imzalayacağız. ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kamil Taşcı'nın çalışmaları ve yardımları oldu. Bizde şimdi o çalışmaların karşılığı olarak bir imza atacağız hayırlara vesile olmasını dileriz. Buradaki amaç Kayseri sanayisinin gelişimine katkı sağlanması, bölgede faaliyet gösteren firmaların kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi ve firmalarımızın rakiplikten meslektaş kültürüne geçmesi böylece özümüze dönmek. Bunun içinde devletimizin sanayici ve esnafın gelişmesi için kurduğu ORAN Kalkınma Ajansı'ndan da istifade etmek ve yakın diyaloglar sağlamak istiyoruz" dedi.

Nursaçan,istikrarın sanayiyi de olumlu etkilediğini ifade ederek "Allah devletimize zeval vermesin. Bugün Güneydoğu'da hassas bir süreç geçiriyoruz. Devletimizin gücünün bunların üstesinden fazlasıyla geleceğini düşünüyorum. Geçtiğimiz gün Kayserili bir şehidimiz vardı ona ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Allah bir daha böyle olayları yaşatmasın. Kimsenin şüphesi olmasın ki Türkiye büyük ve güçlü bir devlettir ve terörün kökünü kazıyacak güce sahiptir. Bizler de sağduyulu davranmalıyız. Çünkü bunlar gelişen Türkiye'yi istemiyorlar, kabul etmiyorlar. Ne kadar kabul etmeseler de doğru olan olacaktır. Türkiye bölgesinde istikrar unsuru olmaya devam edecektir. ORAN Kalkınma Ajansı'yla el ele verip sanayinin kalitesini, üretimin verimliliğini el ele gönül gönle arttıracağız" şeklinde konuştu.

ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kamil Taşcı Kayseri sanayisini daha ileriye taşıyacaklarını vurgulayarak "Biz burada protokolümüzün ismini güç birliği olarak belirledik. Bugün Kayseri Sanayisi Türkiye ekonomisinde çok önemli bir yere sahip. Yaklaşık bin işletmesiyle OSB'miz 60 bin çalışanıyla 2 milyar dolarlık ihracatıyla ki cari fazla veren bir ilimiz. Yalnız Kayseri sanayi bu seviyeye gelmesine rağmen 1 adım sonraya ve 2 adım sonraya da geçme ihtiyaç duyuyor. Biz bu konuda Kalkınma ajansı olarak kendilerine destek vermek istiyoruz. Bizim Kalkınma ajansı olarak yapacağımız şey nakit desteğinden ziyade danışmanlık. Profesyonel hizmetler konusunda biz destek vermeyi planlıyoruz. Protokolümüz de bunları içeriyor" açıklamasında bulundu.

ORAN Kalkınma Ajansı olarak fonlarını daha da arttırmayı hedeflediklerini söyleyen Taşcı "Kalkınma Ajansı olarak Kayseri'de biz 160 projeye toplam 45 milyon TL destek vermişiz. Bu destekle beraber de toplam 95 milyon TL bir kaynağı harekete geçirmişiz. Aslında çok istenen bir seviyede değil bu. Daha da ileriye taşıyacağız inşallah. Bu sene kaynak arttırma imkanlarımız oldu. Atandıktan itibaren 2 aylık sürede çeşitli fon mekanizmalarını harekete geçirmek için çabalarımız oldu ve devam ediyor. 2 aylık çalışmamız sonucunda ilaveten 15 milyon TL daha bulduk. Allah nasip ederse bu fonu daha da arttırmayı planlıyoruz. İnşallah bu imza da Kayseri'ye ve Türkiye'ye hayırlı olur" ifadesini kullandı.

Basın toplantısının ardından KOSB ve ORAN Kalkınma Ajansı arasında protokol imzalandı.

Kosb Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan

Kosb Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim