• BIST 9760.97
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Köroğlu Operası Mersinlileri Büyüledi

Köroğlu Operası Mersinlileri Büyüledi
Anadolu, Kafkasya ve Orta Asya'nın ünlü Köroğlu Destanından adını alan, Türk dünyasının önemli Azeri bestecilerinden Üzeyir Hacıbeyli'ye ait Köroğlu...

Anadolu, Kafkasya ve Orta Asya'nın ünlü Köroğlu Destanından adını alan, Türk dünyasının önemli Azeri bestecilerinden Üzeyir Hacıbeyli'ye ait Köroğlu Operası'nın Mersin prömiyeri gerçekleştirildi.

Ünlü Azeri Besteci Hacıbeyli'nin doğumunun 130. yılı anısına Kültür Merkezi'nde gerçekleşen prömiyere Vali Özdemir Çakacak, Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Faig Bagirov, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TURKSOY) Genel Sekreteri Prof. Dr. Düsen Kaseinov, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Selman Ada, il protokolü ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Prömiyer öncesinde DOB Genel Müdürü Selman Ada, TURKSOY Genel Sekreteri Prof. Dr. Düsen Kaseinov ve Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Faig Bagirov birer konuşma yaptı. Bagirov, konuşmasında ilk olarak Azerbaycan ve Türkiye arasındaki kültür ve sanat alanındaki ilişkilerinin güçlendirilmesi amacıyla sahnelenmesi planlanan eserin Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı'nın da destek vermesiyle tüm Türk dünyasının ortak projesi haline geldiğini ve ilk kez 1937 yılında sahnelenen eserin dünya klasikleri arasında yer aldığını kaydetti.

Büyükelçi Bagirov'un operanın sahnelenmesinde emeği geçenlere plaket takdim etmesinin ardından Köroğlu Operası Mersin Prömiyeri sahnelendi.

Seyirciler tarafından çok beğenilen ve büyük alkış toplayan prömiyerin ardından bir açıklama yapan Vali Özdemir Çakacak, Türk dünyasının önemli eserlerinden biri olan Köroğlu operasının yine Türk dünyasının önemli sanatçılarının katılımıyla sahnelenmesinin ve prömiyerin Mersin'de yapılmasının çok mutluluk verici olduğunu dile getirdi. Çakacak, Türk kültürünün yaşatılmasının önemine de değinerek, "Bu ve benzeri eserler Türk kültürünün gelecek kuşaklara aktarılmasında önemli rol oynayacaktır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Köroğlu Operası Mersinlileri Büyüledi

Köroğlu Operası Mersinlileri Büyüledi

Köroğlu Operası Mersinlileri Büyüledi

Köroğlu Operası Mersinlileri Büyüledi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim