• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Koridor Oyunu, Zihinsel Gelişimi Yüksek Seviyede Destekliyor

Koridor Oyunu, Zihinsel Gelişimi Yüksek Seviyede Destekliyor
Eskişehir'de bulunan Zeka ve Akıl Oyunları Mağazasının sahibi Ali Arı, dünyada birçok ödül almış "Koridor" zeka oyunu hakkında bilgiler vererek, oyunun...

Eskişehir'de bulunan Zeka ve Akıl Oyunları Mağazasının sahibi Ali Arı, dünyada birçok ödül almış "Koridor" zeka oyunu hakkında bilgiler vererek, oyunun zihinsel gelişimi yüksek seviyede desteklediğini söyledi.

Zeka oyunu alanında Koridor oyununun onlarca ödül aldığını belirten Arı, oyunun bir çok okula girdiğini ifade etti. Oyunun 2 kişilik bir strateji oyunu olduğunu anlatan Arı, "Mensa Felect ödüllü bu oyunumuzun kuralları az ve basit olup, öğrenilmesi son derece kolay olan harika bir 2 kişilik strateji oyunudur. Oyunda 4 adet taş ve 10 adet engel tahtaları vardır. Amaç kendi taşınızı rakibinizin alanına taşımaktır. Ancak rakip engel bloklarıyla sizin önünüzü kesecektir. Engellerin üzerinden atlayamadığınız için yanlardan geçmek zorunda kalıyorsunuz. Tahta üzerinde gerçekten koridora benzeyen yollar ortaya çıkıyor ve oyunumuzda adını buradan almaktadır. Zihinsel gelişimi yüksek seviyede destekleyen bu oyunumuzun görsellerini ve kurallarını isteyen mağazamızdan isteyebilir ya da www.aliariakademi.com adresinden öğrenebilirler" dedi.

"ZEKA OYUNLARININ ESKİŞEHİR'DEKİ TEK TEMSİLCİSİYİZ"

Zeka oyunu denilince nelerin anlaşılması gerektiğini ve diğer oyunlardan ne gibi farklarının bulunduğunu da açıklayan Arı, "Zeka Oyunları adından da anlaşılacağı gibi öncelikle bir oyun mantığı var. Yani eğlendiren bir amaca yönelik yönergeleri, oyun materyalleriyle bir sonuca götürmeye çalışmaktır. Genellikle tekli, ikili ya da dörtlü olan bu oyunlar zeka gelişimine büyük katkı sunarlar. Zeka oyunlarında hiçbir materyal amaçsız değildir ve her bir hamlenizin mutlaka bir mantığı vardır. Yani bir hareketi yaptığınızda ya rakibin hamlesini zayıflatırsınız ya da oyunu kazandıracak iyi bir hamle yapmalısınız. Her durumda zihinsel aktivitesi yoğun olan bu oyunlar strateji geliştirme, problem çözme ya da problemleri farklı yollardan çözme, mantık-muhakeme gibi birçok beceriyi içinde barındırır. Türkiye'de yeni yeni gelişen Zeka Oyunlarının Eskişehir'de ilk temsilcisiyiz. Her geçen gün ebeveynlerin ve çocukların tercihi olmaya başlayan oyunlarımız bilindikçe oynanıp geri bildirimi alındıkça daha fazla talep göreceğinden eminim. Çok çeşidi olan zeka oyunlarının birçoğunu barındıran Atatürk caddesindeki dükkanımızda vatandaşlar oyunları görülebilir" şeklinde konuştu.

Koridor Oyunu, Zihinsel Gelişimi Yüksek Seviyede Destekliyor

Koridor Oyunu, Zihinsel Gelişimi Yüksek Seviyede Destekliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim