• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 18 °C

Koray Aydın: MHP’de lider değişimi kaçınılmaz

Koray Aydın: MHP’de lider değişimi kaçınılmaz
MHP eski Trabzon Milletvekili Koray Aydın, partide yeni bir heyecana ihtiyaç olduğunu söyledi.

MHP eski Trabzon Milletvekili Koray Aydın, partide yeni bir heyecana ihtiyaç olduğunu söyledi. Aydın, "Seçimli bir olağanüstü kurultay olması halinde MHP'de lider değişimi kaçınılmazdır. Mutlaka olacaktır." dedi.

1 Kasım seçimlerinin ardından partide olağanüstü kurultay yapılması amacıyla delegelerle görüşmeye devam eden Koray Aydın, Bursa'da teşkilat mensupları ile bir araya geldi. Toplantı öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Aydın, kurultay için şu ana kadar ne kadar imza toplandığı yönündeki soruya şu karşılığı verdi: "Şu ana kadar imzalar farklı bölgelerde toplanıyor. Bu imzaları toplayıp bir araya getirmedik ama şunu biliyorum. Gerekli sayının üzerine çıktık. Ancak sayının biraz daha üzerine çıkması yönünde gayretimiz var. O bakımdan imzaları genel merkeze şu ana kadar teslim etmedik."

"HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ DAVRANAMAYIZ"

Genel merkezden adım beklediklerinin altını çizen Koray Aydın, şöyle devam etti: "MHP camiası seçimlerden sonra ki süreçte sıkıntılı günler yaşadı. MHP'nin esas sahibi olan geniş aile genel merkezden olumlu bir adım bekliyor. Onların adım atması daha şık olacak. Çünkü son seçimlerden sonra hiçbir şey olmamış gibi davranamayız. Ya da bu konu konuşulmayacak gibi bakamayız. MHP'de yeniden yapılanmaya ihtiyaç var."

Aydın, genel merkezin kurultayla ilgili adım atmaması halinde hazırladıkları imzaları sunarak seçimli olağanüstü kurultay talebini isteyeceklerini dile getirdi. Bu konuda, önümüzdeki hafta bir tarih belirleneceğini kaydetti.

"AKŞENER DELEGELERİN KAFASINI KARIŞTIRIYOR"

Adaylığını açıklayan Meral Akşener'i "attığı mesajlarla delegelerin kafasını karıştırmakla" suçlayan Koray Aydın, sözlerini şöyle devam etti: "Olağanüstü kurultayın toplanma şekliyle ilgili aramızda görüş ayrılıkları var. Ben bu konunun çabuk ve sessiz olması taraftarıyım. "Demir tavında dövülür" diye bir söz var. Seçimin hemen akabinde demir öyle bir tavındaydı ki hemen dövüp şekil vermemiz gerekiyordu. Bunu kişiselleştirerek, delege üzerinde imza toplamayı bir yarışa çevirerek delegenin zihnini bulandıran bir durum ortaya çıktı. Ben bunun yanlış olduğunu dile getirdim. Bu iki aşamalı bir süreç. Biz ilk olarak seçimli kurultay yapılması için çalışıyoruz. Daha ortada seçim yok ki adaylık olsun. Aylar sonra olacak bir eylemi karışık hale getirmek doğru değil. Meral hanım delegelere mesaj attı. Bu mesajla birlikte şimdi siyaset avcıları türedi. Herkes delegenin peşine düştü."

MHP'DE DEĞİŞİM MUTLAKA OLACAKTIR"

Genel Başkan Devlet Bahçeli ile bir kırgınlığının olmadığını belirten Aydın, "Bir dönemin kapanmasını söylüyoruz. MHP'de yeni bir ruha ve heyecana ihtiyaç var. Seçimli bir olağanüstü kurultay olması halinde MHP'de lider değişimi kaçınılmazdır. Mutlaka olacaktır. Bundan yüzde yüz eminim. Çünkü uzun zamandır delegeyle konuşuyorum. Delegenin bu konudaki tavrı net. Bu kararın önünde durmamak lazım. Aslında bu MHP ailesinin kararıdır." diyerek sözlerini tamamladı.

Aydın, imzalar toplandıktan sonra kurultay yapılmaması durumunda yargıya gideceklerini sözlerine ekledi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim