• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 13 °C

Köpeğin Isırdığı Çocuğun Babası İsyan Etti

Köpeğin Isırdığı Çocuğun Babası İsyan Etti
Karabağlar ilçesinde dondurma almaya giden 3.5 yaşındaki Kerem Berat İşcan'a saldırıp sağ kulağı ve kafa derisinin bir bölümünü kopartan pitbull cinsi...

Karabağlar ilçesinde dondurma almaya giden 3.5 yaşındaki Kerem Berat İşcan'a saldırıp sağ kulağı ve kafa derisinin bir bölümünü kopartan pitbull cinsi köpeğin sahibi Ş.G.'nin bir yıl ceza almasına isyan eden baba Serkan İşcan, "Resmen silah gibi olan ve yasak olan bir köpek benim oğlumu öldürebilirdi ama cezası, ödül gibi oldu. Oğlumun psikolojisi bozuldu. Bu davanın peşini bırakmayacağım" dedi.

Olay, Yeşilyurt semti Sevgi yolunda 23 Temmuz 2015 tarihinde meydana geldi. 3.5 yaşındaki Kerem Berat İşcan, arkadaşlarıyla evinin yakınındaki bakkala dondurma almaya gitti. Bu sırada Ş.G. de Arjantin dogo cinsi köpeğini gezdirmeye çıkarttı. Sahibinin elinden bir anda kurtulan köpek, çocuğa saldırdı. Çocuk çevrede bulunan vatandaşlar tarafından köpeğin ağzından alınıp kurtarıldı, ancak Kerem'in sağ kulağı ile kafa derisinin büyük bölümü koptu.

Olaydan sonra Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedaviye alınan çocuğun kopan kulağı bulunamadığından yerine dikilemedi. Kerem Berat İşcan, 15 gün sonra operasyon geçirerek ameliyatla kafa derisi onarıldı. Çocuk 6 yaşına girdikten sonra protez kulak takılacağı belirtildi.

BİR YIL CEZA ALDI

İzmir 5. Asliye Ceza Mahkemesinde yapılan son duruşmada şüpheli S.G., olay günü köpeğini gezdirmek için çıktığını belirterek "Bir anda elimden kaçıp küçük çocuğa doğru koştu. Benim suçum yok" diyerek mağdur aileden özür bile dilemedi. Mahkeme, tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu yaralamaya neden olmak suçundan sanık S.G.'ye bir yıl hapis cezası verdi. Yargıtay'ın onamasının ardından sanık 1 yıl hapis yatacak.

OĞLUMUN PSİKOLOJİSİ BOZULDU

Mahkemenin çok çabuk işlediğini dile getiren baba Serkan İşcan; şöyle konuştu:

'Mahkemenin hızlı işleyiş bir yandan iyi bir yandan kötü. Verilen cezanın az olduğunu düşünüyorum. Verilen cezayı temyize gönderdik tekrar incelenecek Yargıtay artık ne karar verirse. Ama bunun peşini bırakmayacağım tekrar dava açacağız." Çocuğunun yaralarının kapanmak üzere olduğunu belirten baba İşcan; şunları söyledi:

'Çocuğumu devamlı hastaneye götürüyoruz. Tedavisi devam ediyor. Deri kalın olduğu için tedavinin uzun süreli olacağı söylendi. Üç sene kulaksız yaşayacak oğlum. Çocuğum 6 yaşını doldurduktan sonra kulak ameliyatı olacak. Bu ameliyatların 5'i geçeceği belirtildi. Bu olaydan sonra oğlumun psikolojisi bozuldu. Devletin imkanları ile ayda bir psikolaga götürüyoruz ama yeterli gelmiyor. Bizimde maddi imkanlarımız el vermediği için götüremiyoruz. Oğlumun psikolojisi iyi değil.'

O KÖPEK SİLAH GİBİ

Verilen cezanın az olduğunu belirten Serkan İşcan; "O köpek resmen bir silah. Beslenmesi yasak bir köpek, yetiştirilmesi yasak, gezdirilmesi yasak, ağızlıksız gezdirilmesi tamamen yasak. Oğlumu ısıran köpeğin hiçbir kaydı yok aşısı yok. Çocuğum kuduz olabilirdi. Daha değişik hastalıklar kapabilirdi" dedi.

Köpeğin Isırdığı Çocuğun Babası İsyan Etti

Köpeğin Isırdığı Çocuğun Babası İsyan Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim