• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Konya’dan 21 Tır Dolusu Yardım Suriye’ye Gönderildi

Konya’dan 21 Tır Dolusu Yardım Suriye’ye Gönderildi
Konya İHH tarafından başta Türkmen bölgesi olmak üzere Suriye'deki ihtiyaç sahipleri için başlatılan "Bir Ekmek, Bir Battaniye" kampanyası kapsamında...

Konya İHH tarafından başta Türkmen bölgesi olmak üzere Suriye'deki ihtiyaç sahipleri için başlatılan "Bir Ekmek, Bir Battaniye" kampanyası kapsamında 21 TIR yardım malzemesi Suriye'ye gönderildi.

Konya merkez ve ilçelerinden toplanan 17 TIR dolusu yardım malzemesi, Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle ihtiyaç sahiplerine gönderildi. 4 TIR yardım malzemesi ise bölgeye direkt olarak gönderildi.

Konya İHH Başkanı Hasan Hüseyin Uysal törende yaptığı konuşmada, Suriye'de yaşanan savaştan dolayı insanların temel ihtiyaçlarını karşılayamadığını söyledi. İHH'nın savaşın çıktığı ilk günden beri bölgede yardım faaliyetlerini sürdürdüğünü anlatan Uysal, "Bir ekmeğin, bir elbisenin bile ölümü engelleyebileceği, en küçük yardımların hayati önem taşıdığı şu günlerde Suriyeli kardeşlerimize yardım seferberliği başlattık" dedi.

Uysal, un, kuru gıda, bebe bisküvisi ve konserve çeşitlerinin bulunduğu yardım TIR'larının başta Türkmen bölgesi olmak üzere Suriye'deki kamplara ulaştırılacağını belirterek, "Yardımlarımız aralıksız devam edecektir" dedi.

"MAZLUMLARIN YANINDA, ZALİMLERİN KARŞISINDAYIZ"

Törende konuşan AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı ise, "Suriye'de her geçen gün ağırlaşan bir vahşet var. Bizler İslam ümmeti olarak kardeşlerimizin acılarına asla duyarsız kalamayız. Bu nedenle şimdiye dek verdiğimiz desteğin daha fazla artması gerekmektedir. Kim ne derse desin bizim safımız bellidir. Mazlumların yanında, zalimlerin karşısındayız" dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun konuşmasında,'Bugün kardeşlik günüdür. Ümmet olma bilinciyle yeniden nefes aldığımız bir gündür. Böylesine büyük bir organizasyonu gerçekleştiren Konya İHH'ya mazlumlar adına teşekkür ediyorum. İnşaallah daha büyük organizasyonlar ile mazlum kardeşlerimizin yaralarına merhem olmaya devam edecektir" şeklinde görüş belirtti.

Yardım TIR'ları yapılan duanın ardından Suriye'ye uğurlandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim