• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Konya Vergi Dairesi’nden MÜSİAD Konya’ya Ziyaret

Konya Vergi Dairesi’nden MÜSİAD Konya’ya Ziyaret
Konya Vergi Dairesi Başkanı Musa Kazım Ünver, Konya Vergi Dairesi Başkanlığı Gelir İdaresi Grup Müdürleri Vergi Haftası dolayısıyla MÜSİAD Konya...

Konya Vergi Dairesi Başkanı Musa Kazım Ünver, Konya Vergi Dairesi Başkanlığı Gelir İdaresi Grup Müdürleri Vergi Haftası dolayısıyla MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek ve Yönetim Kurulu Üyelerine ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, "1 Kasım seçimlerinin ardından oluşan siyasi istikrarın ardından ekonomimiz de toparlanmaya ve hareketlenmeye başlamış durumda. Bunun en büyük göstergesi de Dünya ekonomileri daralmaya devam ederken ülkemiz ekonomisinin yılın üçüncü çeyreğinde de büyümedeki istikrarını sürdürerek yüzde 4 oranında büyümesidir. Bu veriler aynı zamanda dördüncü çeyrekte de ülkemiz ekonomisinin büyümeye devam edeceğini göstermektedir. Ülkemizin yakaladığı bu ivmenin son on yılda üretime ve sanayi yatırımlarına verdiği önemle açıklanabileceği kanaatindeyiz. 1 Kasım seçimlerinin ardından oluşan hükümetimizden de bu anlayışın devam ettirilmesi adına çalışmalar yürütmesi, sanayiciyi destekleyen ve üretmeye teşvik eden politikalar izlemesi beklentisi içerisindeyiz. MÜSİAD Konya Şubesi olarak bu taleplerimizi 1 Kasım seçimlerinin ardından oluşan kabine üyelerimize, ilgili bakanlıklarımıza ve Konyalı Milletvekillerimize yönelik olarak gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerimiz esnasında raporlar sunarak dile getirdik. Gerek sivil toplum kuruluşu gerekse de reel sektörün temsilcileri olarak, ülkemizin hedeflerinin büyüklüğünün bilincindeyiz ve bu doğrultuda çalışmalarımızı şekillendiriyoruz. Dünya üzerinde ve özellikle de Ortadoğu'da yaşanan savaş ortamından dolayı sorun yaşadığımız ihracatımızın sekteye uğramaması için üyelerimizi ve Konyalı sanayicilerimizi yeni hedef pazarlara yönlendirmek amacıyla iş gezileri düzenliyor, yurtdışından işadamları heyetlerini şehrimizde ağırlamaya yönelik faaliyetler gerçekleştirmeye gayret gösteriyoruz. Ülkemiz üzerinde kirli emelleri olan şer odaklarının amaçlarına asla ulaşamayacaklarına ve bu necip milletimizin buna asla izin vermeyeceğine inancımız tamdır. Gerek bölgesinde ve gerekse de sınırlarımız içerisinde terörle mücadele noktasında etkin mücadele yürüten devletimizin bu konudaki kararlı tutumunu desteklediğimizi de bir kez daha belirtmek istiyoruz. Vergi konusu ise hepimizi yakından ilgilendiren ve bir vatandaş olarak sorumlu olduğumuz bir alan olarak karşımıza çıkıyor. Devletimiz topladığı vergilerle ayakta duruyor ve yine bu vergileri vatandaşının hizmetine sunuyor. İş dünyasının temsilcileri olarak bu konuda devletimizden özellikle sanayi sektöründe faaliyet gösteren işadamlarımızın elini güçlendirecek, daha fazla üretmeye sevk edecek yeni vergi politikalarına ihtiyacımız olduğunu tekrar ifade etmek istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

Konya Vergi Dairesi Başkanı Musa Kazım Ünver de, "Ülke olarak ekonomimiz gerçek anlamda sağlam temellere dayanıyor. Dünya üzerinde yaşanan krizlere ve savaş ortamına rağmen ülkemizin büyümesini sürdürmesi bizleri son derece memnun ediyor. 2008 yılında yaşanan ve bütün Dünya ülkelerinin son derece olumsuz etkilendiği ekonomik krizden ülkemizin büyük yıkımlara yol açmadan atlatması ve büyümesini sürdürmesi ekonomimizin temellerinin ne derece sağlam olduğunu bir kez daha ortay koydu. Ülkemiz ekonomisi günümüzde de pek çok Avrupa Birliği ülkesinden kat kat iyi durumda ve bu özelliği itibari ile örnek gösterilen ekonomiler arasında yer alıyor. Bu durumun oluşmasında özel sektörümüzün payı çok büyük ve bu pay her geçen gün daha da artıyor. Türk özel sektörü özellikle son on yılda dünyanın her yerinde rekabet edebilen markalar çıkarmış ve ihracat noktasında da iyi yerlere gelmiştir. Şehrimiz de bu konuda örnek gösterilecek bir gelişme kat etmiştir. İhracatını son on yılda on katın üzerinde artırarak ülkemizin ihracatına önemli katkılar sağlamıştır. Şehrimiz hem vergi tahakkuku noktasında hem de vergilerin tahsili noktasında da her zaman üst sıralarda yer almaktadır. Bizler de kurum olarak iş adamlarımızın işlerini kolaylaştıracak uygulamalar geliştirmek ve onların bu konuda sorun yaşamalarının önüne geçmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim