• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 18 °C

Konya SMMMO’da Mesleki Eğitim Faaliyetleri Seminerlerle Sürüyor

Konya SMMMO’da Mesleki Eğitim Faaliyetleri Seminerlerle Sürüyor
Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) tarafından oda üyelerine ve stajyerlerine yönelik olarak düzenlenen mesleki eğitim faaliyetlerine...

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) tarafından oda üyelerine ve stajyerlerine yönelik olarak düzenlenen mesleki eğitim faaliyetlerine "Gelir ve Kurumlar Vergisinde önem arz eden konular ve İndirimli Kurumlar vergisi uygulamaları" semineriyle devam edildi.

Seminer açılışında konuşan Konya SMMMO Başkanı İsmail Turan, "Bu aylarda yaşadığımız Gelir ve Kurumlar vergisi ile ilgili sorunları aşmak için bugünkü seminerimizi düzenliyoruz. Son yıllarda mesleğimizle ilgili sık sık değişiklikler oluyor. Özellikle vergi yasalarında bu değişiklikleri görüyoruz. Mükelleflerimiz kendilerine yansıyan sorunların çözümü için bile bizlerden yardım istiyor. Bizlerde bu aylarda yoğun şekilde iş temposuyla çalışıyoruz. Diğer bir konu yeni nesil yazar kasa ile ilgili. Tebliğ taslağı yeni yayınlandı. İnşallah önümüzdeki günlerde yayınlanıp yürürlüğe girecektir. Bununla ilgili 1 milyon TL'yi aşan mükellefler için, 1.4.2016 tarihinden, 1 milyon TL'den 500 Bin TL'ye kadar olan mükellefler için, 1.7.2016 tarihinden, 500 Bin TL ile 150 Bin TL arasında olan mükellefler için, 1.10.2016 tarihinden, 150 Bin TL'den az olan mükellefler için, 1.1.2017 tarihinden itibaren Yeni Nesil yazar kasa kullanma mecburiyeti başlayacaktır. Diğer önemli bir konuda elektronik tebligat konusu. 1.1.2016 tarihinden itibaren elektronik tebligat başlıyor. Konya'da alınmayan birçok e-tebligat var. Mükelleflerinizle görüşüp bir an önce e-tebligatlarını almaları yönünde uyarmanızı tavsiye ediyorum. Diğer taraftan yılsonunda mükelleflerimizden bizlere gelen önemli sorunlar var. Bunlardan en önemlisi bilanço affı. Bilanço affının milletvekillerimiz tarafından değerlendirilmesi isteniyor" şeklinde belirtti.

Hz. Peygamberin ve ashabının yaşadığı devrin, insanlık tarihinin en huzurlu ve mübarek devir olduğunu dile getiren Turan, "Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) doğumu da bu asrın habercisi olmuştur. Bu nedenle insanlık tarihinin en önemli olaylarından biridir. Bu vesileyle tüm meslektaşlarımın, hemşehrilerimin ve tüm İslam aleminin kandilini tebrik ederim" dedi.

Açılış konuşmasından sonra eski gelirler Başkontrolörü YMM Sakıp Şeker tarafından katılımcılara Gelir ve Kurumlar vergisi konularında detaylı sunum yapıldı.

Konya SMMMO’da Mesleki Eğitim Faaliyetleri Seminerlerle Sürüyor

Konya SMMMO’da Mesleki Eğitim Faaliyetleri Seminerlerle Sürüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim