• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Konya Smmm Odası’ndan Seminer

Konya Smmm Odası’ndan Seminer
Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO), üyelerine ve stajyerlerine yönelik düzenlemiş olduğu bilgilendirme gelir vergisinde önem arz eden...

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO), üyelerine ve stajyerlerine yönelik düzenlemiş olduğu bilgilendirme gelir vergisinde önem arz eden konular semineriyle devam etti.

Oda hizmet binasında gerçekleştirilen seminerin sunumu eski Gelirler Kontrolörü YMM Murat Yıldız tarafından yapıldı.

Konuşmasına son günlerde yaşanan terör olaylarını ve terörü kınayarak başlayan Başkan İsmail Turan, "Son günlerde ülkemizde yaşanan terör olaylarını lanetliyorum. Şehit olan güvenlik güçlerimize Allahtan Rahmet, ülkemize başsağlığı diliyorum. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik gerçekleştirilen terör olaylarından yüce Allah ülkemizi, bizleri, güvenlik güçlerimizi korusun. Değerli meslektaşlarım, 1 Marttan itibaren beyanname vermeye başlayacağız. Gelir vergisindeki önemli konuları bugün birlikte işleyeceğiz. Gelir ve Vergi usul kanununda önemli değişiklikler olacak. Bu değişiklikleri kapsayan taslaklar yayınlandı ve oda web sitemizde de mevcut. Mevzuat çok hızlı değişiyor. Bu doğrultuda son zamanlarda vergi incelemelerine hızla devam ediliyor. Meslektaşlarımızda iş yoğunluğunun arasında incelemeler için evrak hazırlamak zorunda kalıyorlar. Biz meslektaşlarımızın ve mükelleflerimizin sorunlarını TÜRMOB ile birlikte Maliye Bakanlığına ilettik. Özellikle mükelleflerimizden gelen en yoğun istek stok affı ve bilanço affı yönünde. Bu bizim sorunumuz değil fakat Mükelleflerimizin sorunu. Bizlerde gerekli girişimlerde bulunuyoruz" dedi.

"EĞİTİM ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYORUZ"

Eğitim çalışmalarına devam edildiğini belirten Başkan İsmail Turan, "Eğitim çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. 8 Martta Konya Vergi Dairesi Başkanlığıyla KDV iadelerinde yaşanan sorunlar ve mükellef hakları ile ilgili eğitim çalışmalarını yapacağız. Diğer günlerde de diğer eğitim programlarımız sizlere duyurulacak" dedi.

Seminer açılış konuşmasından sonra eski Gelirler Kontrolörü YMM Murat Yıldız tarafından katılımcılara Gelir vergisinde önem arz eden konularla ilgili detaylı bilgilendirme yapıldı.

Konya Smmm Odası’ndan Seminer

Konya Smmm Odası’ndan Seminer

Konya Smmm Odası’ndan Seminer

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim