• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Konya Smmm Odasında Seminerler Sürüyor

Konya Smmm Odasında Seminerler Sürüyor
Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası tarafından oda üyelerine ve stajyerlerine yönelik olarak düzenlenen mesleki eğitim faaliyetlerine,...

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası tarafından oda üyelerine ve stajyerlerine yönelik olarak düzenlenen mesleki eğitim faaliyetlerine, "Gıda ve Metal Sektöründe Maliyet Muhasebesi Uygulamaları" semineriyle devam edildi.

Seminerin açılışında konuşan Konya SMMM Odası Başkanı İsmail Turan, "Maliyet muhasebesiyle ilgili eğitim programı düzenlenmesi için özellikle stajyerlerimizden gelen yoğun istek söz konusuydu. Bizlerde maliyet muhasebesinin en fazla kullanıldığı alanlar olan gıda ve metal sektöründeki maliyet muhasebesi uygulamalarıyla ilgili seminer düzenlemeye karar verdik. Bu yılın son eğitim çalışmasını yapıyoruz. 2016 yılında bizleri bürolarımızda yoğun iş temposu bekliyor. Bunlardan bazıları, e-fatura, e-defter, e-tebligat "tır. Şu anda e-tebligat 1 Nisan 2016 yılına kadar uzatıldı. Diğer taraftan yeni nesil yazar kasa da kademeli olarak uzadı. Yeni nesil yazar kasada mali müşavirlerin üzerinden kalkan en büyük angarya vergi dairesinden izin ve tekrar müracaat edip levha almaktı. Bunlarda kalktı. Artık yeni nesil yazar kasa ile ilgili vergi dairesinden işlem yapılmasına gerek kalmadı. Yazar kasayı satan firma her türlü işlemi kendisi yapacak. Diğer önemli bir konu mali mühür. E-fatura ve e-defter kullanmaya başlayan mükelleflerden mali mühür başvurusu yapıp mali mühürleri gelmeyenler var. Bu mükelleflerimiz için Gelir İdaresi Başkanlığı web sayfasında müracaat formu oluşturuluyor. Mali mührü gelmeyip oluşturulan bu sayfaya başvuru yapan mükellefler mali mühürleri gelene kadar kâğıt üzerinden fatura kesmeye devam edecekler" dedi.

Açılış konuşmasından sonra Yeminli Mali Müşavir Okan Gelmedi ve Doç. Dr. Ahmet Büyükşalvarcı tarafından katılımcılara gıda ve metal sektöründe maliyet muhasebesi uygulamaları konusunda detaylı sunum yapıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim