• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C

Konya-Alanya projesinin talimatı verildi

Konya-Alanya projesinin talimatı verildi
Davutoğlu 5 saatlik Konya-Alanya mesafesini 2 saate indirecek projenin talimatını verdi.

Başbakan Davutoğlu, Konya'da yaptığı ziyaretler kapsamında bir konuşma yaptı. Davutoğlu burada yaptığı konuşmada helikopterle inceleme yaptıklarını ve 5 saat süren Konya Alanya arasını 2 saate düşürecek projenin hemen başlayacağını müjdeledi.
 

KONYA TAŞKENT ARASI 1 SAATE İNECEK

Davutoğlu ayrıca ortalama 3-4 saat süren Konya Taşkent arasını da 1 saate indireceklerini duyurdu.

Davutoğlu Konya-Taşkent yolu için şunları söyledi: Konya-Taşkent arası 3 buçuk 4 saatti. Viyadükle köprüyle geçeceğiz. 1,2 kilometrelik bir viyadükle iki köprüyü birbirine bağlanacak. Konya'da Taşkent'e ve ötesine duble çift bölünmüş yol olacak ve yol 1 saate inecek.

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

-Maalesef dün gece 10 kardeşimizi, işçimizi İstanbul'da kaybettik. O sebeple bu coşkuyu diğer unsurlarla takviye etmeme talimatı verdim.

-2009'da Bakan olarak geldiğimde Torosların Bakanı diye karşıladınız. Allah sizden razı olsun.

-Ülkenin kaderiyle oynandığı bir yıldan sonra yine bağrınıza bastınız. Şimdi aynı 2009'da bu dağları ziyaret eden ilk bakanı olduğum gibi buraları ziyaret eden ilk Başbakanı olma onurunu da yaşadım.

-Yeni bir yola çıkıyoruz. Dün güvenoyu alma onurunu yaşadıktan sonra yaptığım ilk iş sizin huzurunuza gelmek oldu. Doğdumuz topraklara borcumuz var o borcu ödemek için gece gündüz çalışacağız. Siz bize emanet ettiniz hiç bir namerte bu emaneti çiğnetmeyiz. Bu emanet İstiklal emanetidir.

-Türkiye'nin kaderi değişiyor. Bizi çok güzel karşıladınız. Bu arada Sayın Cumhurbaşkanımızın da selamı var.

- Bugün başka bir müjde daha vermek istiyorum. Gelirken helikopterle geldik. Sizin Başbakanınız olarak geldiğim bugün şu müjdeyi vermek istiyorum;

KONYA ALANYA ARASI 2 SAATE İNECEK

Konya-Alanya arasındaki yol bölünmüş yol olacak, çift yönlü yol olacak. Şimdi arabalar oralardan geçerken artık bu zorlukları çekmeyecek. Konya-Alanya arası şimdi 2 saate inecek.

- Bize iyi ve kötü günden her zaman destek olmuş, zor günlerimizde bizim için secdeye kapanıp niyazda bulunan Konyalılara hizmet olsun diye yapıyoruz.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim