• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

Konak’ta Yeni Yıl Işıltısı

Konak’ta Yeni Yıl Işıltısı
Yeni yıla sayılı günler kala İzmir'in kalbi Konak'ın sokakları rengarenk ışıklarla donatıldı.

Yeni yıla sayılı günler kala İzmir'in kalbi Konak'ın sokakları rengarenk ışıklarla donatıldı. Süslemelerde led aydınlatma kullanılarak harcanan elektrik gideri de minimum düzeyde tutuldu.

Konak Belediyesi, İzmirlilerin 2016'ya coşkulu girmesi adına yeni yıl öncesi kentin merkezi noktalarında yürüttüğü ışıklandırma çalışmalarını tamamladı. Yeni yılın daha aydınlık ve renkli kutlanması amacıyla ilçenin merkezi noktalarına yılbaşına özgü 35 adet direk motifi, 10 adet ışıklı tak, 140 metre ışıklı garland süsleme yerleştirildi. Rengarenk aydınlatmalarla donatılan cadde ve sokaklar ışıl ışıl oldu.

IŞIKLAR ALTINDA KUTLAMA

Çalışmaların sona ermesiyle birlikte yılbaşı kutlamalarının merkezi konumundaki Alsancak adeta ışıl ışıl oldu. Başta her gün yüz binlerce İzmirlinin gelip geçtiği Kıbrıs Şehitleri Caddesi olmak üzere Dominik Caddesi, Ümran Baradan ve Meksika Sokağı ile Sevgi Yolu yeni yıl temalı süsler ve ışıklarla baştan sona donatıldı. Dominik Caddesi'nin Plevne Bulvarı ile kesiştiği noktalarda da melek figürlerinin yer aldığı dekoratif ışıklı anı köşesi oluşturuldu. Ayrıca Dominik Caddesi ve Meksika Sokağı girişine "Mutlu Yıllar Konak" yazılı ışıklandırma yerleştirildi. Güzelyalı'daki Fuat Göztepe Parkı da ışıklarla rengarenk süslendi.

HİZMET BİNALARI İLGİ ODAĞI OLDU

İzmirlilerin ilgi odağı olan yeni yıl aydınlatmaları kapsamında Konak Belediyesi'nin Basmane'deki iki hizmet binası ile Türkan Saylan, Selahattin Akçiçek, Güzelyalı Kültür Merkezleri de unutulmadı. Aydınlatma çalışmalarıyla ışıl ışıl olan binalar yılbaşına özgü figürlerle boydan boya süslendi. Havanın kararmasıyla yakılan ışıklandırmalar ile belediye hizmet binaları ve kültür merkezleri yeni yıla girmeye hazırlanan İzmirlileri ışıl ışıl karşılıyor.

TASARRUF ÖN PLANDA TUTULDU

Yeni yıl coşkusunun yaşatıldığı sokak aydınlatmalarında yılbaşına özgü yıldız ve melek figürleri ile kar ve su şelalelerinin dikkat çektiği ışıklı süslemeler vatandaşların da ilgi odağı oldu. Havanın kararmasıyla sokakları rengarenk ve ışıl ışıl yapan aydınlatmalar caddelerde yürüyenlerin akınına uğradı. Işıklandırmaların önünde toplananlar bol bol fotoğraf çektirerek yılbaşı coşkusuna ortak oldu. Yeni yılda sokakları ışıl ışıl yapan Konak Belediyesi mevcut sokak aydınlatmalarını ve ışıklandırmaları da yeniledi. Süslemelerde tasarrufu ön planda tutan Konak Belediyesi, düşük enerji tüketimi, uzun ömürlülüğü ve sağlamlığıyla öne çıkan led aydınlatma sistemi kullanılarak harcanan elektrik giderini de minimum düzeyde tuttu.

Konak’ta Yeni Yıl Işıltısı

Konak’ta Yeni Yıl Işıltısı

Konak’ta Yeni Yıl Işıltısı

Konak’ta Yeni Yıl Işıltısı

Konak’ta Yeni Yıl Işıltısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim