• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Konak’a Yeni Semt Merkezi

Konak’a Yeni Semt Merkezi
Kadın ve çocuklara yönelik sosyal projelere öncelik veren Konak Belediyesi, dokuzuncu semt merkezini Mehmet Ali Akman Mahallesi'nde hizmete açtı.

Kadın ve çocuklara yönelik sosyal projelere öncelik veren Konak Belediyesi, dokuzuncu semt merkezini Mehmet Ali Akman Mahallesi'nde hizmete açtı.

İzmir'in Konak ilçesinde, kadınların toplumsal hayata daha etkin ve üst düzeyde katılmalarını sağlamak adına çeşitli meslek edindirme, el sanatları, hobi ve beceri kurslarının verildiği semt merkezlerine bir yenisi daha eklendi. 2016 yılı başında hizmete giren Mersinli Semt Merkezi'nin ardından, Konak Belediyesi dokuzuncu semt merkezini Üçkuyular Semti'ndeki Mehmet Ali Akman Mahallesi'nde açtı. Mahalleyle aynı ismi taşıyan semt merkezinin hizmete giriş törenine Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile semt sakinleri katıldı. Büyük ilgi gören açılışta konuklara pilav, ayran ve lokma ikram edildi.

Konak Belediyesi'nin İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ile birlikte yürüttüğü proje kapsamında kurduğu Bizim Orkestra'nın mini konseriyle başlayan törenin açılış konuşmasını Belediye Başkanı Sema Pekdaş yaptı. Her yıl binlerce kadının yararlandığı semt merkezlerinin sayısını çoğaltmaya devam edeceklerini dile getiren Pekdaş, "Kentle birlikte düşünmek, kentli olabilmek için bu tür merkezlere ihtiyacımız var. Semt merkezleri bizim bir arada üretmemizi sağlayan, sorunlarımızın çözümünü birarada bulmaya yönelik çalışmalar yapacağımız yerler. Burada hemşehrilerimiz hem spor yapacak hem de çeşitli konularda açılan kurslara, seminerlere katılacak. Biz burada birlikte çoğalalım istiyoruz. Burada birlilikte İzmirlilik ruhunu yükseltelim istiyoruz. Çünkü İzmir'de yaşamak bir ayrıcalıktır. İzmir'in aydınlığını sürdürülebilir hale getirmek, İzmir'in aydınlığını Türkiye'ye yaymak bizim sorumluluğumuz. Bütün bunları birlikte gerçekleştireceğiz. Buna inancım tam" dedi.

Konuşmaların ardından Konak Belediyesi'nin yeni semt merkezinin açılış kurdelesi Başkan Pekdaş, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar tarafından birlikte kesildi. Kadın, Sosyal Politikalar ve Projeler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren semt merkezlerinin dokuzuncusu olan Mehmet Ali Akman Semt Merkezi tıpkı diğer 8 semt merkezi gibi bölge halkına ücretsiz hizmet verecek. İğne oyasından ahşap boyamaya, takı tasarımından resim kursuna kadar çeşitli kurs ve eğitimlerin verileceği merkezde ayrıca sağlıklı yaşam için spor faaliyetleri de yürütülecek.

Mehmet Ali Akman Semt Merkezi'nin açılış töreniyle aynı anda Konak Belediyesi'nce baştan sona yenilenen Mehmet Ali Akman, Teğmen Ali Rıza Akıncı ve 4/4 parkları da hizmete girdi. Büyük emekler sonucu yenilenerek bambaşka bir görünüme kavuşan parklar için yeni semt merkezinin hemen yan tarafındaki Teğmen Ali Rıza Akıncı Parkı'nda bir şenlik düzenlendi. Her yaştan vatandaşın keyifle vakit geçirdiği parkların son hali mahalle sakinleri tarafından oldukça beğenilirken, çağdaş bir anlayışla park düzenlemelerini yaptıklarını dile getiren Başkan Pekdaş, semt sakinlerinden olumlu geri dönüşler aldıklarını söyledi.

Konak’a Yeni Semt Merkezi

Konak’a Yeni Semt Merkezi

Konak’a Yeni Semt Merkezi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim