• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C

Kocasinan İlçe Ziraat Odası Ankara’ya Projelerini Sundu

Kocasinan İlçe Ziraat Odası Ankara’ya Projelerini Sundu
Kocasinan İlçe Ziraat Odası Başkanı Abdulkadir Güneş ve beraberindeki heyet, Ankara'da milletvekilleri ile görüşerek projeler ve yapılmasını istedikleri...

Kocasinan İlçe Ziraat Odası Başkanı Abdulkadir Güneş ve beraberindeki heyet, Ankara'da milletvekilleri ile görüşerek projeler ve yapılmasını istedikleri konular hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Ankara temaslarının ardından açıklamalarda bulunan Oda Başkanı Abdulkadir Güneş, projeler hakkında bilgiler verdi. Projelerin başında ayçekirdeği, kabakçekirdeği ve şeker pancarına destek verilmesi olduğunu söyleyen Kocasinan İlçe Ziraat Odası Başkanı Abdulkadir Güneş, "1 Kasım seçimlerinden sonra seçilen milletvekillerimize, genel başkan yardımcılarımıza "hayırlı olsun'a gittik. Ziyaretimizin nedeni hayırlı olsunun yanında Kayseri'de uygulamak istediğimiz projeler, çiftçimizin hangi projelerden faydalanması konusunda değerlendirme yaptık. Sağ olsunlar, kendilerine teşekkür ederim, bizlerle ilgilendiler. Dosyalarımızı ilettik, bizlere takip edeceklerini söylediler. Bu projelerin başında Kayseri'de üretilen kabak ve ayçekirdeğine ve şeker pancarına özellikle destek verilmesi konusunda dosya verdik" dedi.

GÜNEŞ: "KAYSERİLİ DAHA ÇOK PANCAR ÜRETMEK İSTİYOR"

Kayseri çiftçisinin daha fazla şeker pancarı üretmek istediğini kaydeden Güneş, "Kayseri Şeker Fabrikası'nın kotasının az olduğunu, bundan önce 75 bin kotamızın başka illere kaydırıldığını kendileri de biliyor biz de hatırlattık. Kayseri çiftçisi daha fazla pancar üretmek istiyor, daha fazla ekonomiye katkı sağlamak istiyorlar. Özellikle şeker kotasının Kayseri çiftçisine verilmesi çiftçilerimizin hayalidir. Çünkü Kayseri'de yaklaşık 1 milyon dekar arazi sulu tarıma açılacaktır. Bu sulu tarıma açılacak olan arazi Gıcık Tüneli, Bahçecik Barajı, Sarıoğlan Barajı projeleri devam etmektedir. Bu projelerin de biran önce hayata geçirilmesi çiftçimizin en büyük arzusudur" diye konuştu. Kayseri'nin tarım kampusu olmadığını sözlerine ekleyen Güneş, "İlimizde bir tarım kampusu yoktur. bununla ilgili mevcut proje yatırım programına alındı ama ödeneği yok. Bütün ziraat odalarını, sulama birliklerini, süt birliklerini içine alacak bir kampus ihtiyacı var Kayseri'de. Bunu da kendilerine ilettik. İlimizde et ve süt kurumu kombinası mevcuttu ama yıkıldı. Ondan sonra bir daha açılmadı. İlimiz çiftçisi ve besicisine en büyük katkı sağlayacak olan et ve süt kurumu kombinasının biran önce ilimize açılmasını da kendilerine ilettik" şeklinde konuştu.

İlçe ve mahallelerin kalkınmada öncelikli yöreler haline gelmesi gerektiğini de vurgulayan Abdulkadir Güneş, "İlimizde İpek Projesi uygulanmıyor. Yanı başımızda Yozgat, Sivas, Nevşehir, Kırşehir illerinde uygulanır iken ilimizde uygulanmıyor. İlimizin merkezini ve ilçelerini eş değer görüyor Ankara. Oysa ki ilçelerimizdeki Doğu'dan daha geri kalmış mahallelerimiz var. İl merkezi ile ilçelerin yarılması, ilçe ve mahallelerimizin kalkınmada öncelikli yöreler haline getirilmelidir. Mahallelerimiz geri kaldığından dolayı göçü engelleyemiyoruz. Biz doğduğumuz yerde doymak istiyoruz. Kayseri'de göç olmasın istiyoruz" dedi.

Projelerle ilgili dosyaları milletvekillerine verdiklerini söyleyen Başkan Güneş, 2016 yılının çiftçiler için hayırlı bir yık olması temennisinde bulundu.

Kocasinan İlçe Ziraat Odası Ankara’ya Projelerini Sundu

Kocasinan İlçe Ziraat Odası Ankara’ya Projelerini Sundu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim