• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 14 °C

Kocasinan Belediyesi Veterinerlik Müdürlüğünden Sertifikalı Hizmet

Kocasinan Belediyesi Veterinerlik Müdürlüğünden Sertifikalı Hizmet
Kocasinan Belediyesi'nde birim çalışanlarına yönelik eğitimler devam ediyor.

Kocasinan Belediyesi'nde birim çalışanlarına yönelik eğitimler devam ediyor. Bu çerçevede Kocasinan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, Erciyes Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen eğitim programını başarıyla tamamladı.

Eğitim ile tecrübeyi birleştirmeye büyük özen gösteren Kocasinan Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü Personelinin eğitim programında, sokak hayvanlarının toplanması, yaralı ve tehlikeli hayvanlara müdahale ve yaklaşım yöntemleri, halk sağlığı alanında haşere ile mücadele yöntemleri, halkla iletişim ve beden dili konuları işlendi. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve Ersem hocaları tarafından verilen eğitim programı 1 ay sürdü. Eğitim sonunda sertifika almaya hak kazanan Kocasinan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'nde çalışan 18 kişi için Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Türkan-Tuncer Hasçalık Turizm Fakültesi konferans salonunda sertifika töreni düzenlendi.

Düzenlenen sertifika törenine, Kocasinan Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Çapan, Erciyes Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Murat Doğan, Erciyes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Keleş, ERSEM Müdürü Prof. Dr. Derviş Karaboğa, Kocasinan Belediyesi Birim Müdürleri ve belediye personeli ile çok sayıda davetli katıldı.

Törende bir konuşma yapan Kocasinan Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Çapan, "Üstün ve güçlü bir varlık olan insandan bütün canlı ve cansız varlıklara şefkat ve merhamet sınırları içerisinde davranması ve muamele etmesi beklenir" dedi. Başkan Yardımcısı Çapan sözlerine şöyle devam etti: "Biz Kocasinan Belediyesi olarak bir taraftan insanımızın yaşam alanlarında konfor, eğitim ve sağlık gibi konularda çalışmalar yaparken bir taraftan da ilçe sınırlarımızdaki hayvanlar için hassasiyet göstermekteyiz. Veteriner işleri müdürlüğümüz kentleşmenin zirvede olduğu bu çağda sokak hayvanlarının yaşam ortamlarını hassasiyetle korumak, sağlıklı bir çevre oluşturabilmek amacıyla faaliyetlerini sürdürmektedir. Sokak hayvanlarını toplama ve sahipsiz yaralı hayvanların tedavi merkezlerine nakledilmesi hizmeti sosyal belediyecilik adına çok önemli bir faaliyetimizdir. Çeşitli sebeplerden dolayı hastalanan, yaralanan sokak hayvanları ambulans hizmeti veren ekiplerimizce tedavi edilmek üzere hayvanat bahçesi kliniğine ve veteriner fakültesi kliniğine nakledilmektedir. Burada Kocasinan Belediyesiyle Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi, Veteriner Fakültesi ve Ersem işbirliği ile başlattığımız eğitim programı sonucu sertifika kazanmaya hak kazanan personele sertifikalarını takdim edeceğiz. Belediyemiz veteriner işleri müdürlüğü personelimizin daha iyi hizmet verebilmesini amaçlayan bu eğitim programında arkadaşlarımız sokak hayvanlarının toplanması yaralı ve tehlikeli hayvanlara müdahale ve yaklaşım yöntemleri halk sağlığı alanında haşere ile mücadele yöntemleri halkla iletişim ve beden dili gibi konu başlıkları altında eğitim aldılar. Personelimizin aldığı bu eğitimlerle verilen hizmetin kalitesinin daha da yükseleceğine inanıyorum."

Törende konuşan Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan "Kocasinan belediyesini de tebrik ediyoruz inşallah bundan sonra da bu hizmetler artarak devam eder. Başta Ersem'in sayın idarecileri veteriner fakültemiz iletişim fakültemiz Kocasinan belediyemiz ve tabi bir de kursiyerlerimiz tebrik ediyoruz." İfadelerini kullandı.

Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Keleş ise "Burada bulunmamızın nedeni Kocasinan Belediyesi'nin hassasiyetidir." İfadelerini kullanırken Ersem Müdürü Prof. Dr. Derviş Karaboğa Sürekli eğitimin zorunluluğuna dikkat çekti. Karaboğa, "Temel kaynak insandır. Dolasıyla insanların eğitilmesi, hizmet kalitesinin artması demektir." dedi.

Konuşmaların ardından Kocasinan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü personeline sertifikaları teslim edildi. Tören sonunda kısa bir açıklama yapan Veteriner İşleri Müdürü Şaban Özdemir, eğitim programlarının farklı konu başlıklarıyla devam edeceğini belirterek, her geçen gün hizmet kalitesini arttırmaya odaklandıklarını söyledi.

Kocasinan Belediyesi Veterinerlik Müdürlüğünden Sertifikalı Hizmet

Kocasinan Belediyesi Veterinerlik Müdürlüğünden Sertifikalı Hizmet

Kocasinan Belediyesi Veterinerlik Müdürlüğünden Sertifikalı Hizmet

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim