• BIST 9879.61
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Kocasinan Belediyesi Çanakkale Ruhuyla Hareket Etti

Kocasinan Belediyesi Çanakkale Ruhuyla Hareket Etti
Kocasinan Belediyesi tarafından Çanakkale Şehitleri anısına tertip edilen "250 Fidandan, 250 Bin Fidan" temalı etkinlik Kuşçu Marina'da yoğun katılımla...

Kocasinan Belediyesi tarafından Çanakkale Şehitleri anısına tertip edilen "250 Fidandan, 250 Bin Fidan" temalı etkinlik Kuşçu Marina'da yoğun katılımla gerçekleştirildi. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar'ın ev sahipliği yaptığı ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki'nin de katıldığı etkinlikte katılımcılar duygu dolu anlar yaşadılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte açılış konuşmasını yapan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, "Devraldığımız insanımıza hizmet etme bayrağını hakkıyla taşıyabilmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Kocasinan Belediyesi olarak, hemşehrilerimizin hayatını kolaylaştıracak, onların mutluluğunu artıracak projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Huzur içerisinde yaşanacak konut alanları, şehrimizi geleceğe taşıyacak sanayi bölgeleri ve ticaret bölgeleri üreterek değerli hemşehrilerimizin hizmetine sunuyoruz. Şunu da çok iyi biliyoruz ki yaşam alanları ticaret alanları bir şehir içerisinde ne kadar ihtiyaç ise, sosyal alanlarda o kadar ihtiyaç. Bu noktadan hareketle içinde bulunduğumuz bu geniş alanda yaptığımız projeler değerli hemşehrilerimizin sosyal hayatını zenginleştirmek, renklendirmek onların mutluluğunu artırmak için olacak." dedi.

"Çalışmalarımıza bir mana, bir anlam yükleme düşüncesinden hareketle, bu bölgenin her daim şanlı tarihimizi hatırlatacak, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi anacak bir konseptte inşaa edilmesinin çok daha doğru bir hareket tarzı olacağına inandık." İfadelerini kullanan Başkan Çolakbayrakdar sözlerini şöyle tamamladı:

"İçerisinde bulunduğumuz bu bölgeyi başta Çanakkale Şehitlerimiz olmak üzere, vatanı, bayrağı ve milleti için canını feda eden aziz şehitlerimizin anısına ithaf ediyoruz. Çanakkale'de toprağa düşen her şehidimiz için en az bir adet fidan dikme hedefi koyduk. Bununla beraber, Kayseri'den ve Kayseri'nin ilçelerinden Çanakkale'ye gidip, orada şehit olan hemşehrilerimizin isimlerinin yer aldığı bölümler oluşturmayı düşünüyoruz. Biliyorsunuz Sakarya Muharebesi sırasında Kayseri Lisesi mezun vermedi. Buradaki son sınıf öğrencileri, okullarını yarım bırakarak savaşa katılıp şehit oldular. Bu şehitlerimiz için de bir bölgeyi ağaçlandıracağız. Park alanı içerisinde onların da aziz hatıralarını yaşatacağız. Burası bir mesire alanı. Denizin, yeşilin, sakin ve dingin bir atmosferin bir arada bulunduğu bir bölge. İnsanlarımız, buraya gelerek boş zamanlarını değerlendiriyor, dinleniyor veya ailece piknik yapıp zaman geçiriyorlar. Bundan sonra hemşehrilerimiz farklı birçok sosyal aktiviteyi ve hobby faaliyetlerini burada gerçekleştirebilecek ve hatta burada konaklayabilecekler."

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki ise konuşmasına etkinliği düzenleyen ve projede emeği geçen başta Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar olmak üzere herkese teşekkür ederek başladı. "Tarih boyunca bu topraklar için büyük fedakarlıklar yapan bir ecdadın torunlarıyız" diyen Özhaseki günümüzdeki terör olaylarına da değindi. Güney Doğu ve Doğu Anadolu'da terör operasyonlarının sonuna gelindiğini ve terörün bitirildiğini vurgulayan Özhaseki, "Buralarda yaşayan kardeşlerimize devlet her türlü imkanı sunuyor. Operasyonlar tamamlandıktan sonra bölgelerde gerekli kentleşme çalışmaları yapılacak ve halkın huzurla barış içerisinde yaşaması sağlanacak. Devletin her türlü imkanı sunduğu bu bölgede tüm bu imkanları görmeyip eline silahı alıp dağa çıkanlar ancak nankördür ve Türkiye Cumhuriyeti buna izin vermeyecektir" dedi.

Etkinlikte Erciyes Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ahmet Nedim Kilci'nin anlatımı, Hacılar Belediyesi Tiyatro Topluluğu'nun gösterisi ile katılımcılara Çanakkale ruhu bir kez daha yaşatıldı. Tarihin yaşanmışlıklarına yolculuk eden katılımcılar zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadılar.

Gösterinin ardından ise Kur'an tilaveti yapılarak şehitlerimiz için dua edildi. Temsili Şehitlik Anıtına fidanların dikilmesiyle etkinlik sona erdi.

Kocasinan Belediyesi Çanakkale Ruhuyla Hareket Etti

Kocasinan Belediyesi Çanakkale Ruhuyla Hareket Etti

Kocasinan Belediyesi Çanakkale Ruhuyla Hareket Etti

Kocasinan Belediyesi Çanakkale Ruhuyla Hareket Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim