• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Kocaeli'nde içmesuyu arıtma tesislerine dezenfeksiyon sistemi

Kocaeli'nde içmesuyu arıtma tesislerine dezenfeksiyon sistemi
Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Kandıra Dudutepe, Gebze Denizli ve Kartepe Avluburun İçmesuyu Arıtma Tesisleri'nde arıtılan içmesuyunun...

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Kandıra Dudutepe, Gebze Denizli ve Kartepe Avluburun İçmesuyu Arıtma Tesisleri'nde arıtılan içmesuyunun renk, koku, tat ve lezzet kalitesini artırmak için son teknoloji ürünü dezenfeksiyon sistemini devreye aldı. Kurum olarak içmesuyu kalitesine önem verdiklerini vurgulayan İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, ülkemizin en önemli şebeke sularından birini korumak için her türlü teknolojiden yararlandıklarını söyledi.

Yuvacık ve Namazgah barajları ile Gebze Denizli göleti ve çeşitli kaynaklar ile şehrin içmesuyu ihtiyacı karşılanıyor. Temin edilen sular da il genelindeki 14 adet çeşitli kapasitedeki arıtma tesislerinde, insan sağlığına uygun olarak arıtılıyor. Kış şartlarında günlük 340 bin m3 yazın ise 400 bin m3'ü aşkın suyu şehre veren İSU Genel Müdürlüğü, çeşitli noktalardan aldığı numuneleri akredite edilmiş laboratuvarlarda sürekli olarak kontrol altında bulunduruyor.

Kandıra Dudutepe, Gebze Denizli ve Kartepe Avluburun arıtma tesislerinde kullanılan fabrika çıkışlı dezenfeksiyon maddelerinin zamanla etkisi azalıyordu. Bunun üzerine İSU Genel Müdürlüğü, teknolojik yeniliklerden yararlanarak bu tesislerde anında dezenfeksiyon üretimi sağlayan klor jeneratör sistemini devreye aldı. Ülkemizde imal edilen ve 1.2 milyon TL'ye mal olan dezenfeksiyon sistemi ile birlikte, arıtılan içme suyunun koku, renk, tat ve damak kalitesi arttı. Yakın zamanda devreye alınan sistem ile tesislerden yararlanan bölgelere daha kaliteli su verilmeye başlandı.

Kurum olarak teknolojik yenilikleri yakından takip ettiklerini ifade eden Genel Müdür İlhan Bayram, içmesuyu kalitesini korumaya önem verdiklerini vurguladı. Genel Müdür Bayram, "Bizim için su çok önemlidir. Kocaeli'nde su musluktan içilir. Bu su da ülkemizin en iyi 5 şebeke suyundan birisidir. Bunu korumak için de binlerce kilometre uzunluğunda hat yeniledik, arıtma tesisleri inşa ettik. Modern ve akredite laboratuvarlar kurarak sürekli kontrol ve denetim altında bulunduruyoruz. Ayrıca, teknolojik yenilikleri yakından takip ederek üç arıtma tesisinde dezenfeksiyon sistemi kurduk. Yakın zamanda devreye aldığımız sistemler ile suyun kalitesini artırdık. Renk, koku, tat ve damak kalitesi ile birlikte insanlarımız gönül rahatlığıyla suyunu içebiliyor. Bizim için suyun olduğu gibi insan sağlığı da çok önemlidir." dedi.Cihan

Kocaeli'nde içmesuyu arıtma tesislerine dezenfeksiyon sistemi

Kocaeli'nde içmesuyu arıtma tesislerine dezenfeksiyon sistemi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim