• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Kocaeli’de Afete Hazırlık Eğitimi Verilecek

Kocaeli’de Afete Hazırlık Eğitimi Verilecek
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, AFAD ve Kocaeli Üniversitesi, vatandaşa afetlerle ilgili eğitim semineri verecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, AFAD ve Kocaeli Üniversitesi, vatandaşa afetlerle ilgili eğitim semineri verecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü vatandaşları bilinçlendirme adına yeni bir projeyi hayata geçiriyor. Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli Valiliği ve AFAD işbirliği ile yürütülecek olan Mahalle Halkı Afete Hazırlık Eğitimi projesi ile vatandaşlar her türlü afete karşı bilgilendirilecek. Eğitimlerde afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılabilecek uygulamalar vatandaşlara aktarılacak.

Proje kapsamında Sekapark Otel'de eğitimi verecek olan eğiticilere yönelik ilk seminer gerçekleştirildi. Üç gün sürecek olan seminerler Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığı eğitmeni Özlem Gökdemir tarafından veriliyor. Projeyle mahalle muhtarları vasıtasıyla ulaşılacak olan vatandaşlara başta deprem olmak üzere yangın, sel, ev kazaları gibi konularda eğitim verilecek. Eğitimler ilk olarak Plajyolu Cumhuriyet mahallesinde yapılacak. Bir buçuk yıl sürecek proje ile tüm vatandaşların bilgilendirilmesi hedefleniyor.

Eğitimcilere bilgiler veren Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığı eğitmeni Özlem Gökdemir, "Bu çalışma kapsamlı bir proje. 2012 yılının sonunda ilk adımları atıldı. Proje dört ayaktan oluşuyor. Afete Hazır Türkiye kapsamında, afete hazır okul, afete hazır gönüllü gençler, afete hazır işyeri ve afete hazır aile şeklinde uygulanıyor. Kocaeli'de afete hazır aile konseptinde ailelere yönelik, vatandaşa yönelik afet bilinci eğitimini vermek için afet öncesi, afet sırasındaki doğru davranışlar ve afet sonrasına yönelik eğitimleri paylaşıyoruz" dedi.

Projeye destek veren KOÜ'den Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Pof. Dr. Cengiz Kurtuluş, "Çeşitli yer sorunları ve depremle ilgileniyoruz. Bu projeyle mahalle bazında vatandaşlara afet riski bilincini aşılamak için çalışacağız. Bunun için önce kendi bilgilerimizi güncellemek maksadıyla yenilikleri ele aldık. Sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, AFAD ve KOÜ olarak bir protokol çerçevesinde mahalle bazında afetlere karşı halkı bilinçlendirmek için çalışacağız. Vatandaşlara çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz, kurslar vereceğiz, çeşitli tatbikatlar yapacağız" şeklinde konuştu.

Kocaeli’de Afete Hazırlık Eğitimi Verilecek

Kocaeli’de Afete Hazırlık Eğitimi Verilecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim