• BIST 9873.15
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Kocaeli’de 27 Bin 180 Öğrenci Daha Tabletlerine Kavuştu

Kocaeli’de 27 Bin 180 Öğrenci Daha Tabletlerine Kavuştu
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 7 yıl önce başlatılan "Bire Bir Öğrenme" projesi kapsamında 6. sınıfta okuyan 27 bin 180 öğrenciye tablet...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 7 yıl önce başlatılan "Bire Bir Öğrenme" projesi kapsamında 6. sınıfta okuyan 27 bin 180 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtımı yapıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye'nin Teknoloji Başkenti Olma misyonu içerisinde 7 yıl önce başlatılan "Bire Bir Öğrenme" projesi kapsamında 27 bin 180 öğrenciye daha tablet bilgisayar dağıtıldı. İzmit Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen tablet dağıtım töreni ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 7 yılda toplam 189 bin 761 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtılmış oldu. Öğrencilere tablet bilgisayarlarının dağıtıldığı törene Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, milletvekilleri, kaymakamlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve tablet bilgisayar alacak öğrenciler ile aileleri katıldı.

"EN ÖNEMLİ OLAN ÇOCUKLARIN EĞİTİMİNE YAPILAN YATIRIMDIR"

Klavyelerinin üzerindeki tuşları bile Türkçe olan yüzde 100 F klavyeli tablet bilgisayarların öğrencilere dağıtıldığı törende konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 7. yılda yine çocuklara dağıtılan tabletler ile mutlu olduklarını söyledi. Başkan Karaosmanoğlu, "En güzeline layık olan bu çocuklarımıza her yıl gelişen teknolojisi ile bugün dünyada en son teknolojiye sahip olan tabletleri çocuklarımıza veriyoruz. Biz çocuklarımızı yarının büyükleri olarak görüyoruz. Yarının çok daha büyük şehir belediye başkanları, valisi, kaymakamı, savcısı, hakimi, mühendisi bu gençlerimizdir. Bu gençlerimizi ne kadar bilgili geliştirirsek geleceğimizi o kadar güvence altına almış oluruz. Yaptığımız en önemli yatırım da çocuklarımızın eğitimine yaptığımız yatırımdır. Çocuklarımızı çok seviyoruz ve bu sevgimizi onların önünü açarak, hayata hazırlayarak göstermek zorundayız. Bu bilgisayarlar çocukların bilgi edinmesine en kolay şekilde yardımcı olacak" dedi.

"KALKINMIŞ BİR ÜLKE EĞİTİLMİŞ ÖĞRENCİDEN BAŞLAR"

Başkan Karaosmanoğlu'nun ardından söz alan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise "Bugün bizler bir büyük inanç heyecan ve azimle başta sayın cumhurbaşkanımız recep Tayyip erdoğanın ortaya koyduğu büyük ve gelişmiş Türkiye perspektifinde heyecanımızı öğrencilerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bir ülke kalkınmış bir bireyden, eğitilmiş bir öğrenciden başlar. Sizler eğitim çağınızda iyi yetişerek Türkiyeyi inşallah önce 2023 sonra 2071 hedefine taşıyacaksınız. Sizler 4. Sanayi devrimini dünyanın konuştuğu bir dönemde Türkiyeyi bu hedeflere ulaştıracaksınız. Kocaeli Türkiye'nin bu hedeflere ulaşmasının en büyük değer sağlayıcı ve bütünleştirici şehridir. Bilişim Vadimiz, Türkiyenin öncü ve vizyon projesi olarak, Türkiye'nin en büyük araştırma ve geliştirme merkezi TÜBİTAK, ARGE merkezlerimiz ve iki üniversitelerimizle siz gençlerimiz sayesinde bu hedeflerimizi gerçekleştireceğiz. Siz gençlerimizi çok seviyoruz. Sizleri sevmenin ülkemizi sevmek olduğunu biliyoruz. Sizler bu tabletlerle geleceğinize hazırlanırken bizler de sizin önünüzdeki engelleri kaldırmak için çalışıyoruz" diye konuştu.

TÜRKİYE'YE SIĞINAN SURİYELİ ÖĞRENCİ DE TABLET ALDI

Konuşmaların ardından salonda bulunan öğrencilere tablet bilgisayarları dağıtıldı. Tablet bilgisayar alan öğrenciler arasında ailesi ile birlikte savaştan kaçarak Kocaeli'de yaşamaya başlayan Suriyeli Reyyan Eysem de bulundu. Tablet bilgisayarını Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'ndan alan minik Reyyan, "Ben Türkiye'yi çok seviyorum. Türkiye bize sahip çıktı. Burada çok mutluyum" dedi.

Program tüm çocukların tablet bilgisayarlarını almasının ardından sona erdi.

Kocaeli’de 27 Bin 180 Öğrenci Daha Tabletlerine Kavuştu

Kocaeli’de 27 Bin 180 Öğrenci Daha Tabletlerine Kavuştu

Kocaeli’de 27 Bin 180 Öğrenci Daha Tabletlerine Kavuştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim