• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Koç: Yaşadığımız bir devlet krizidir

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, "Türkiye'de süreç artık bir devlet krizine doğru evrilmektedir. Yaşadığımız şu anda bir devlet krizidir" dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, MYK devam ederken düzenlediği basın toplantısında, güncel konularda değerlendirmelerde bulundu. Yaşananların hükümet krizi boyutunu aştığını savunan Koç, "Türkiye'de süreç artık bir devlet krizine doğru evrilmektedir. Yaşadığımız şu anda bir devlet krizidir. Hükümetin bilgisinde denetiminde, yolsuzluk yapılması, Sayın Bakan'ın da itiraflarıyla ve bunların iktidarın zorbalığı ile üstünün örtülmeye çalışılması kabul edilebilecek olaylar değildir" değerlendirmesini yaptı.

İstanbul merkezli operasyona değinen ve İçişleri Bakanı Muammer Güler ile Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın "talep üzerine" istifa ettiğini ileri süren Koç, kendisinin toplantıya gelirken Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın da istifa ettiği haberini aldığını dile getirdi.

Yolsuzluğa kanat geren Başbakan'dır

Bayraktar'ın açıklamalarını 'zehir zemberek' olarak niteleyen Koç, konuşmasını şöyle tamamladı:

'Benim yaptıklarımdan Sayın Başbakan'ın birinci derece bilgisi, sorumluluğu vardır. Başbakan'ın istifa etmesi gerekir' açıklaması, Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar'a aittir. Niye baklayı şimdiye kadar dilinizin altında tuttunuz? Bir asabiyet patlaması mıdır? Yoksa karşı karşıya kaldığı manevi dünyanın sıkıntılarını tezahür ettiren cümleler midir? Ama bir gerçeği Sayın Bayraktar ifade etmiştir. Bizim de başından beri söylediğimiz budur; olayların temel sorumlusu, hırsızlığa da yolsuzluğu da rüşvete de sadece son soruşturmalar çerçevesinde değil, 11 yıllık iktidarı boyunca göz yuman, kanat geren bizzat Başbakan'dır. Başbakan'ın sorumluluğu öyle meydanlarda nutuk atarak, din, iman sömürüsü yaparak, gözden uzak tutulacak noktada değildir"

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim