• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Kızılay’dan kan bağışı kampanyası

Kızılay’dan kan bağışı kampanyası
Türk Kızılayı Yozgat Kan Bağışı Merkezi tarafından bir hafta sürecek kan bağışı kampanyası başlatıldı.

Türk Kızılayı Yozgat Kan Bağışı Merkezi tarafından bir hafta sürecek kan bağışı kampanyası başlatıldı.

İlde Cumhuriyet meydanına konuşlanan TIR'ın içerisinde kan vermek isteyen vatandaşların bağışını alan sağlık ekipleri, yoğun ilgiden memnun olduklarını dile getirdi.

Kızılay Yozgat Şube Başkanı Ekrem İlker, yaptığı açıklamada kan bağışının önemine değindi. İlker, "Türk Kızılay'ı Kan Bağış TIR'ı 1-8 Mart tarihleri arasında Cumhuriyet meydanında kan bağışı kabul edecektir. Her sene belirli aralıklarla ilimize gelen Kan Bağış TIR'ı bir hafta sürecek kampanya kapsamında kan bağışlarını alacak." dedi.

Kızılay olarak, bu yıl itibariyle kan bağışına resmi kurumlardan kan alarak başladıklarını kaydeden İlker, şunları söyledi: "Kan Bağışı Merkezimizin bu yılki hedefi 12 bin 500 ünite kan bağışı almaktır. Bu sayıya ulaşabilmek ve hastanelerin kan ihtiyacını karşılayabilmek için her sene Yozgat'ta başta kurumlarımız olmak üzere zaman zaman sahaya da Kan Bağış TIR'ıyla gelerek kan bağışını artırmak için çalışıyoruz. Yozgatlı hemşehrilerimiz kan bağışı konusunda duyarlı davranarak her sene büyük oranda kan bağışı hedeflerimizi tutturmamıza destek oluyorlar. Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır sloganından hareketle kan vermeye her hangi bir sağlık engeli olmayan erkeklerden 3 ayda bir, kadınlardan ise 4 ayda bir kan bağışlamalarını istiyoruz. Henüz bir laboratuar ortamında üretilemeyen kanın tek kaynağı biz insanlarız. Bu sebeple her sene artan kan ihtiyacını karşılamak için tüm Yozgatlı hemşerilerimizi Cumhuriyet meydanına bekliyoruz. Bu kapsamda 1-8 Mart tarihleri arasında sabah saat 09.30 ile akşam 18.00'e kadar kan bağış ekibimiz kan alımı kabul edecektir. Bu vesile ile vatandaşlarımıza kampanyamıza verecekleri desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum."

Cihan

Kızılay’dan kan bağışı kampanyası

Kızılay’dan kan bağışı kampanyası

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim