• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Kızılay’dan İmam Ve Muhtarlara Eğitim

Kızılay’dan İmam Ve Muhtarlara Eğitim
Manisa'nın Salihli ilçesinde Türk Kızılay'ı tarafından "Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi" ve "Afet Zararlarını Azaltma" programı çerçevesinde...

Manisa'nın Salihli ilçesinde Türk Kızılay'ı tarafından "Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi" ve "Afet Zararlarını Azaltma" programı çerçevesinde imam ve muhtarlara eğitim semineri verildi.

Eğitim semineri Kültür Merkezi Salonu'nda imamlara, Öğretmen Evci'nde ise muhtarlara verildi. İlçe Kaymakam Ertan Peynircioğlu, İlçe Müftüsü Nurullah Sadıç, Manisa Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Ali İsmet Nardalı, Salihli Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Yardımcı Doçent Doktor Ufuk Berberoğlu, Salihli İlçe Sağlık Müdürü Dr. Sezgin Güleç'in de yer aldığı seminerde eğitimi ise Türkiye Kızılay Derneği İzmir Bölge Müdürü Dr. Gökay Gök tarafından verildi.

Kızılay'ın 148 yıllık bir yardım çınarı olduğunu dile getiren Gök, dünyanın her yerindeki yardıma muhtaç insanlara yardım elini uzattığını söyledi. Kızılay'ın ülkenin en önemli ihtiyaçlarından kan ihtiyacını karşıladığını ifade eden Gök "Biz gönüllülerin desteği ile gönülden çalışıyoruz" dedi. Kızılay olarak güvenli kan bulmak için çalıştıklarını belirten Gök "Çünkü belli hastalıklar kan yolu ile geçmektedir. Biz kan bulmak için değil, güvenli kan bulmak için çalışıyoruz. Ancak bizim Kızılay olarak gönüllü bağışçılarımızdan aldığımız kanların yüzde 99.9'u güvenilir durumdadır" dedi.

"SİZLERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR"

İmamlara, öğretmenlere ve muhtarlara kan bağışı konusunda büyük görevler düştüğünü anlatan Gök, "Çünkü Kızılay olarak, Ramazan Ayı'nda kan sıkıntısı çekiyoruz. Bu sıkıntının yaşanmaması için, bağışçılarımızın bilinçlendirilmesi gerekiyor. Lütfen kan konusunda her zaman duyarlı olalım, öğretmen, mimar, doktor, imam, muhtar fark etmez, düzenli kan bağışında bulunalım" diye konuştu.

"KAN PARA VE GÜÇLE BULUNMAZ"

Ege Bölgesi'nde ihtiyaç olan 400 bin ünite kanın gönüllü bağışçılardan sağlandığına dikkat çeken Gök şunları söyledi:

"Yurdum insanı kan veriyor, kan ihtiyacı olan vatandaşımızda artık, kapı kapı dolaşarak, kan aramıyor. Çünkü Türkiye'nin kan ihtiyacını Kızılay karşılıyor. Para ile güçle bulunamayan tek şey kandır. Benim aradığım gibi, çocuklarımda kan aramasın. Kan konusunda duyarlı olalım. Bayrağımızın rengi kırmızı, kanımızın da rengi kırmızı, kanımızı ihtiyaç olan kim olursa olsun verirken, din, dil, ırk ayrımı yapmıyoruz."

Kızılay’dan İmam Ve Muhtarlara Eğitim

Kızılay’dan İmam Ve Muhtarlara Eğitim

Kızılay’dan İmam Ve Muhtarlara Eğitim

Kızılay’dan İmam Ve Muhtarlara Eğitim

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim