• BIST 10336.5
  • Altın 2401.232
  • Dolar 32.2653
  • Euro 34.7587
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 27 °C

Kızılay Yönetimi Basın Mensuplarıyla Kahvaltıda Buluştu

Kızılay Yönetimi Basın Mensuplarıyla Kahvaltıda Buluştu
Türk Kızılayı Malkara Şube Ömer Meral, "Biz bu işi gönüllülük esasına göre yapıyoruz" dedi.

Türk Kızılayı Malkara Şube Ömer Meral, "Biz bu işi gönüllülük esasına göre yapıyoruz" dedi.

Türk Kızılayı Malkara Yurdu'nda verilen kahvaltıda, Kızılay Malkara Başkanı Ömer Meral ve Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Albak, Mümine Karabıyık, Emin Borazan ve Yurt Müdürü Betül Öz tarafından ağırlanan gazetecilere, Kızılayın Malkara'daki faaliyetleri ve Şubat 2016'da yapılacak ilçe kongresiyle ilgili bilgi verildi.

Kızılay'ın Malkara'daki faaliyetlerini anlatan Şube Başkanı Ömer Meral, Kızılay Derneği olarak, yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşması noktasında ince eleyip sık dokuduklarına değindi. İsteyene değil, mahalli amirlerle birlikte hareket ederek, tüm mahallelerde yaşam sıkıntısı çeken müşkül durumdaki vatandaşlara ulaştıklarının altını çizen Başkan Meral, bu sayede istismarın önüne geçtiklerini vurguladı.

Şubat 2016'da yapılacak ilçe kongresiyle ilgili de gazetecilere bilgi veren Ömer Meral, kongre tarihinin Ocak'ta yapılacak toplantıda belirleneceğini söyledi. Tekrar aday olup olmayacağı sorusuna ise, "Bugünden bir şey demem zor, Ocak'taki toplantıda Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte karar vereceğiz" diye konuştu.

Ömer Meral, 3 yıllık görev süresinde Kızılay Derneği olarak Malkara'da yaptıkları faaliyetleri ise şu şekilde sıraladı:

"15 günde bir yapılan Kan Bağışı kampanyalarıyla 3 yılda Malkara'da 725 Ünite Kan Bağışı toplandı. Her yıl Ramazan Ayında ihtiyaç sahiplerine erzak dağıtımı yapıldı. Yine her yıl 100 kişiye zekat ve fitre yardımı yapıldı. Ancak 2015 yılında bu yardımlar daha çok Suriyeli mültecilere verildiğinden ilçemizde fitre ve zekat yardımı dağıtımı yapılamamıştır. Gönence'deki sel felaketi sonrası, afetzedelere gıda, battaniye, yorgan, çarşaf ve giyecek yardımı yapıldı. Kızılay olarak Malkara'daki ihtiyaç sahiplerine gıda ve giyecek yardımları süresiz olarak yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Her yıl 18 Mart'ta Çanakkale'ye gitmek üzere Tekirdağ'dan yola çıkan 57. Alayı bir akşam yurdumuzda ağırlıyoruz."

Kızılay'ın Malkara'da 169 üyesi olduğunu söyleyen Ömer Meral, en büyük sıkıntılarının aidatlarını ödemeyen üyeler olduğunu dile getirdi. Yıllık üye aidatlarının 20 TL olduğunu belirten Meral, üyelerin bir kısmının aidatlarını düzenli ödemediğini vurguladı. Kızılay'da yapılan her şeyin gönüllülük esasına göre yapıldığının altını çizen Ömer Meral, aidatlarını ödemeyen üyelerin, birikmiş aidatlarını Şubat ayındaki kongreye kadar ödemelerini istedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim