• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Kızılay Patlamasında Ölen Ozancan Akkuş’un Adı Okuduğu Okulun Spor Salonunda Yaşayacak

Kızılay Patlamasında Ölen Ozancan Akkuş’un Adı Okuduğu Okulun Spor Salonunda Yaşayacak
Ankara Kızılay'daki terör saldırısında ölen Ozancan Akkuş'un adı, okuduğu okulun spor salonuna verildi.

Ankara Kızılay'daki terör saldırısında ölen Ozancan Akkuş'un adı, okuduğu okulun spor salonuna verildi. Ozancan Akkuş'un anıldığı törende konuşan 14 yıllık arkadaşı, olay günü patlamadan 3 dakika önce arkadaşına mesaj attığını ama cevap alamadığını söyledi.

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Ozancan Akkuş'un adı Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları'nda yaşayacak. Ozancan Akkuş, okuduğu Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları'ndaki spor salonunda düzenlenen törenle anıldı. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları ilk ve ortaokulundan mezun olan Ozancan Akkuş için düzenlenen anma törenine dönem arkadaşları ve bazı akrabaları da katıldı. Törende Akkuş'un ilkokul ve ortaokula ilişkin anıları ve görüntülerine yer verilirken, sınıf öğretmeni ve arkadaşları duygularını dile getirdiği sırada gözyaşlarına hakim olamadı. Kimi arkadaşları ve öğretmenleri de fenalık geçirdi.

PATLAMADAN ÖNCE MESAJ ATTI

Ozancan'ın 14 yıllık arkadaşı Berkay Özdemir, saldırı anlarını anlattı. O sıralarda Gaziantep'te olduğunu dile getiren Berkay Özdemir, saldırıdan 3 dakika önce Ozancan'a bir mesaj attığını ve bir daha kendisinden cevap alamadığını ifade etti.

"DOSTLARINIZIN, ARKADAŞLARINIZIN KIYMETİNİ BİLİN"

Unutulmaz bir arkadaşlık geçirdiklerini ifade eden ve gözyaşlarını tutamayan Ozancan'ın sınıf arkadaşı Berkay Özdemir yaptığı konuşmayla salonda bulunanları duygulandırdı. Özdemir, Ozancan'la 14 yıllık dostluğu olduğunu ifade ederek, "Bu programda konuşma yapar mısın dedikleri zaman sadece bu yazıyı okumak istediğimi söyledim. 14 yıllık arkadaşlığımızı anlatan bir yazı. 14 yıllık arkadaşım, kardeşim ve sırdaşım o benim. Geçmişim, bu günüm ve geleceğim Ozancan'ım benim. İlkokuldan bu yana tüm sırlarımı paylaştığım tek arkadaşım. 14 yıllık arkadaşlığımızda ne bir küslük ne de bir kırgınlığımız oldu. Ben bugün çocukluğumu kaybettim. En son havuza gitmiştik, oradan çıkıp köfteciye, yanlış yola girdik diye 5 km fazladan yol gitmek zorunda kalmıştık. Biz o gün çok güldük aslında biz her gün güldük. Geçen hafta aradı beni. Çocukluğumuzdan beri, en az 20 kere birlikte izlediğimiz bir film vardı. Hız Çetesi. Beni aradı "Şu an ne yaptığımı bilsen gözün dolar" dedi. Sordum, "Hız çetesini açtım onu izliyorum" dedi. Duygulandım hemen açıyorum dedim. O Ankara'dan, ben Gaziantep'ten açtık filmi izledik. Ankara Fen Lisesine gittiği zaman, neredeyse her gün telefondan konuşuyorduk. "Nasıl yaptın, nasıl geçiyor" gibi muhabbetler. İlk başta zorlanıyordu, daha sonra Ankaralı oldu. Maça çıkar araşırız, sinemaya gider araşırız. Sigarayı kullanmazdı ama nargileyi bir gün kullanacağım derdi. Söz almıştık, ilk defa yanımda deneyecekti. Bir gün aradı, "Abi bir şey diyeceğim kızma" dedi. Ben sorunca da sensiz nargile içtim dedi. Hayali olan bir araba vardı hep o arabayı almak istiyordu. "Özel ders vereceğim, biriktirip o arabayı alacağım" diyordu. Son konuşmamız ise acı olaydan bir gün önce oldu. Radyodan sevdiğimiz bir parça çalıyordu. Duygulandık konuştuk, geçmişten bahsettik. Son olarak, yaz tatili için düzenlediğimiz kamp gezimiz için, whatsapp grubunda komik bir resim paylaştım. Eminim ki kahkaha atacaktı. Ama göremedi. Son görülme, olay saatinden 3 dakika önceydi. Mesajıma en geç beş dakika içinde cevap veren adam bir saat boyunca cevap veremedi. Patlama haberlerini gördüm, hemen telefona sarılıp aradım. Kapalıydı, ulaşamıyordum. Deli oluyordum. Başladım araştırmaya, haber geldi ameliyata alındı dediler. Bulabildiğim ilk biletle Ankara'ya gittim. Ankara'ya gittim yetişemedim. Gaziantep'e döndüm en yakın arkadaşım Ozancan'ımı toprağa verdim. Ben kardeşimi asla unutmayacağım. Eğer bir gün oğlum olursa, onun ismini Ozancan O benim tek Ozan'ımdı. Onu da o kahrolası patlamada kaybettim" diyerek üzüntü içerisinde olduğunu belirtti.

SINIF ÖĞRETMENİ AĞLADI, AĞLATTI

Ozancan Akkuş'un sınıfın en başarılı öğrencilerinden biri olduğunu ifade eden sınıf öğretmeni Fatoş Besnili, "Ozancan'ı 2002/2003 yıllarında birinci sınıfa başladığı gün tanıdım. Çakmak çakmak gözleri vardı. Gözlerinden zeka fışkırırdı. Yüzü her zaman gülerdi. Kendinden emin tavırları başarılarıyla kısa sürede kendisini belli etti. Hayatımda iz bırakan unutamadığım öğrencilerimden birisi oldu. Çocuktu ama zaman zaman büyük bir insan gibi olgun davranırdı. Şarkı söylemeyi gitar çalmayı çok severdi. Teneffüslerde arkadaşlarına gitar çalardı. Herkes başına toplandığında Eftalya adlı parçasını çalar söylerdi. Bir gün kendi bestesi olan çok güzel bir şarkı söylemişti bize. Üçüncü sınıfta Türkiye geneli yapılan bir sınavda Nur Neyal ve Onur Başoğlu ile birlikte Türkiye birincisi olmuştu. Daha üçüncü sınıftayken lisenin İngilizce tiyatrosunda rol aldı. Bu görevi büyük bir özveri ve başarıyla yerine getirdi. Bu kadar özellikleri bir arada barındıran çok yönlü Ozancan'ın. Senin anlatılacak daha nice yönlerin vardı. Sen yapabileceklerinin en iyisini yaptın, başarıdan başarıya koştun. Daha da yapacak çok ideallerin vardı. Bu ülkenin senin gibi gençlere çok ihtiyacı vardı. Ama biz seni koruyamadık. Seni unutmayacak ve unutturmayacağız" dedi.

"SPORDA LİDERLİK İÇİN OLAĞANÜSTÜ GAYRET GÖSTERİRDİ"

GKV Basketbol takımında kaptanlık görevini başarıyla sürdüren Ozancan Akkuş'un takımı sürekli şampiyonluğa taşımak için gayret sarf ettiğini ve bunu başardığını ifade eden Basketbol Antrenörü Vedat Oğuzcan da "Sevgili Ozancan'la çok işler başardık. Arkadaşlarına dostluk ve paylaşmak adına çok şey öğretti. Ozancan'ın yaşamında başaramam ve kaybetmek kelimeleri yoktu. Liderdi, örnekti, uzun yıllar okul ve kulüp basketbol takımlarının başarılı olması için elinden gelenin fazlasını yaptı. Ulu Önderin "Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim" cümlesine küçük yaşlarda kendine örnek almıştı. Eğitim, spor ve sosyal faaliyetlerdeki başarısı her öğrencinin örnek alması gereken başarılarla doluydu" diye konuştu.

UNUTULMAYACAK

GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar da Ozancan'ın çok başarılı ve çok yönlü bir öğrenci olduğunu, kendisinin oğluyla da sınıf arkadaşı olduklarını, üniversitede de birlikte ODTÜ'de okuduklarını ifade ederek bundan sonra Ozancan Akkuş'un isminin Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları'nda yer alan spor salonunda yaşatılacağını ifade etti. Önümüzdeki süreçte büyük bir spor kompleksi yapılacağını ve Ozancan'ın isminin burada da yaşatılacağını ifade eden Taşlıyar, terörün her türlüsünü ve destekleyenleri lanetlediklerini sözlerine ekledi.

Taşlıyar, "13 Mart'ta Kızılay'daki bombalı terör eyleminde, eski öğrencilerimizden, Ozancan Akkuş'un adının yaşatılması adına, yapılan yönetim kurulu toplantısında, Ozancan Akkuş'un adının yaşatılması ve unutulmaması için, spor salonumuzun adının, Ozancan Akkuş Spor tesisleri olmasına karar verildi. Bundan sonra yapılacak, komplekslerde de Ozancan'ın ismini kullanacağız. Ozancan sadece öğrencimiz değil, 8. Sınıfa kadarda benim oğlumun sınıf arkadaşıydı. Biz canımızı kaybettik. Terörü kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybeden herkese Allah'tan rahmet diliyorum" şeklinde konuştu.

Ozancan'ın hayatından kesitlerin perdeye yansıtıldığı anma törenine katılan öğretmenler ve öğrenci arkadaşları ve GKV ailesi Ozancan'ı unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını ifade etti.

Öte yandan, Ankara Kızılay'da yaşanan saldırıda ölen Ozancan Akkuş'un arkadaşı Ali Deniz Uzatmaz'ın da Ankara Gar saldırısında hayatını kaybettiği ortaya çıkmış, iki arkadaşın benzer kaderi tüm dünyayı yasa boğmuştu.

Kızılay Patlamasında Ölen Ozancan Akkuş’un Adı Okuduğu Okulun Spor Salonunda Yaşayacak

Kızılay Patlamasında Ölen Ozancan Akkuş’un Adı Okuduğu Okulun Spor Salonunda Yaşayacak

Kızılay Patlamasında Ölen Ozancan Akkuş’un Adı Okuduğu Okulun Spor Salonunda Yaşayacak

Kızılay Patlamasında Ölen Ozancan Akkuş’un Adı Okuduğu Okulun Spor Salonunda Yaşayacak

Kızılay Patlamasında Ölen Ozancan Akkuş’un Adı Okuduğu Okulun Spor Salonunda Yaşayacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim