• BIST 9889.16
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Kızılay Heyeti Muş’ta

Kızılay Heyeti Muş’ta
Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Dr. Kerem Kınık, terör mağduru vatandaşlara Kızılay Kart dağıtacaklarını söyledi.

Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Dr. Kerem Kınık, terör mağduru vatandaşlara Kızılay Kart dağıtacaklarını söyledi.

Kızılay heyeti, Kızılay Bölge İstişare Toplantısına katılmak üzere Muş'a geldi. Kızılay Genel Başkan Vekili Dr. Kerem Kınık, Genel Sekreter Hüseyin Can, Yönetim Kurulu Üyesi Okyay Biçer ve Teftiş Kurulu Başkanı Muharrem Kırcı'dan oluşan heyet, ilk olarak kendileri için düzenlenen kahvaltı programına katıldı. Burada gazetecilere açıklama yapan Dr. Kerem Kınık, Muş'ta düzenleyecekleri toplantıda Kızılay'ın 2016, 2017 ve 2018 eylem planını görüşeceklerini söyledi. Şubelerin isteklerini ve planlarını da alacaklarını ifade eden Kınık, stratejik planlarına şubelerin taleplerini işleyeceklerini kaydetti.

Terör mağduru vatandaşlara yapılacak yardımlara değinen Kınık, şöyle konuştu: "Özellikle bu bölgede terör mağduru olmuş vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının tespitini yapacağız. Bölgedeki terör mağduru insanlarımıza yapacağımız yardımla ilgili lojistik imkanlarımızın arttırılması, genel merkezden buraya yapacağımız desteklerin konuşulmasını amaçlıyoruz. Özellikle aralık ayından bu yana süren terör nedeniyle çok sayıda vatandaşımız mağdur olmuştur. Bu çerçevede mağduriyetlerin giderilmesi için öncelikle gıda, barınma, giysi, yakacak ve kira yardımı gibi devletimizin sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları, kaymakamlıklar ve Kızılay olarak eşgüdüm halinde mağdur vatandaşımızın yanında olmaya çalışıyoruz."

MUŞ VE SİİRT MERKEZ SEÇİLDİ

Terör mağduru vatandaşlara yapılacak yardım için Muş ve Siirt illerinin merkez olarak seçildiğini ifade eden Kınık; "Şimdiye kadar yaklaşık 5 bin aileye ulaştık. Amacımız 30 bin aileye ulaşıp onların ihtiyaçlarını gidermek. Bu anlamda Diyarbakır'da, Mardin'de, Cizre ve Şırnak'ta yapacağımız faaliyetler için iki bölge seçtik. Muş, zaten bizim bölge afet merkezimiz, diğeri de Siirt. Etkilenen bölgelere yakın olması hasebiyle buraları tercih ettik" diye konuştu.

ÖĞRENCİLERE YURT İMKANI SUNULACAK

Terör mağduru öğrencilere yurt imkanı sunacaklarını dile getiren Kınık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özellikle terör nedeniyle evlerini terk etmiş öğrencilerimize yurt imkanı sağlamaya çalışıyoruz ve onların yurtlarda kalmalarıyla ilgili destek veriyoruz. Üniversite ve TEOG sınavlarına girecek öğrencilerimiz var. Onların bu dönemde dikkatlerinin dağılmaması, başarılarının devam etmesi için civar illerdeki boş yurt kapasitelerini tespit ediyoruz ve onlara destek verip çocuklarımızın bu sınav döneminde başarısız olmaması için barınma imkanlarını artırmaya gayret ediyoruz."

TERÖR MAĞDURLARINA "KIZILAY KART'

Terör mağduru vatandaşlara "Kızılay Kart" dağıtacaklarını belirten Kınık; şunları söyledi:

"Bölgedeki normalleşme süreciyle birlikte her zaman vatandaşımızın yanında olmaya gayret edeceğiz. Vatandaşlarımıza her ay parasal katkı sağladığımız "Kızılay Kart" projemize var. Bu proje kapsamında bu vatandaşlarımıza "Kızılay Kart" dağıtacağız. Projeyi pilot olarak terör mağduru vatandaşlarımızı seçtik ve bunu yaygınlaştıracağız. Herkesin ihtiyacı farklı olabiliyor, dolayısıyla "Kızılay Kart" aracılığıyla ihtiyaçları neyse, bunları alabilecekler."

SIĞINMACILARA GÜNDE 20 TIR İNSANİ YARDIM MALZEMESİ GÖNDERİLİYOR

Suriye'den göç eden sığınmacılara günde 20 TIR insani yardım malzemesi gönderdiklerini hatırlatan Kınık, şöyle konuştu:

"Suriye'de özellikle Rusya'nın hava saldırıları neticesinde Türkiye'ye doğru dönen göç dalgalarıyla karşı karşıyayız. Bu çerçevede Halep-Azez hattında ve Bayır-Bucak Türkmen bölgesinde ciddi bir nüfus hareketi yaşandı. Daha önce yurtlarını terk eden 300 bin insan tekrar Türkiye'ye gelmeye başladı. Bazı sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaparak Suriye içerisinde iki sınırda yaklaşık 10 kamp tesis edildi. Bu kampların altyapıları hazırlandı. Kamplara iki bin çadır gönderdik ve çadır sevkiyatımız devam ediyor. Suriye içerisine ortalama günde 20 TIR insani yardım malzemesi gönderiyoruz. Şu an ilan edilen bir ateşkes çağrısı oldu. Bu çağrıyla savaşın biraz azalmasını bekliyoruz, ama maalesef bundan önce bazı kimyasal silah kullanıldığı dönemlerde olduğu gibi, bu ateşkesin de mevcut halkını katleden Suriye rejimine bir destek olmasından da endişeliyiz. İnsani yardım kuruluşu başkanı olarak adil bir barış olmasını diliyorum."

Kızılay heyeti, kahvaltı programının ardından Vali Seddar Yavuz'u ziyaret etti. Burada Kızılay'ın çalışmalarıyla ilgili Vali Yavuz'a bilgi veren Dr. Kerem Kınık, çalışmalarla ilgili Yavuz'dan destek istedi.

Vali Seddar Yavuz ise, yardım kuruluşlarının önemine değinerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Ülkelerin gelişmişliği sadece ihracatla değil, aynı zamanda hayır ihracatlarıyla da ölçülür. Bu anlamda baktığınız zaman Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve aziz milletimiz dünyada hayır ihracatı bakımından gayri safi milli hasılayı baz alırsak dünyanın en önde ülkelerinden bir tanesi. Bu, bizim hamiyetperver milletimizin tarihten gelen ve kadim bir geleneğini yaşatmış olması hepimizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Bu nedenle başta Sayın Cumhurbaşkanımız, hükümetimize ve emeği geçen tüm hayırseverlere ve Kızılay teşkilatımıza teşekkür ediyorum."

Ziyarette Kızılay Genel Başkan Vekili Dr. Kerem Kınık tarafından Vali Yavuz'a mini çadır hediye edildi.

Kızılay Heyeti Muş’ta

Kızılay Heyeti Muş’ta

Kızılay Heyeti Muş’ta

Kızılay Heyeti Muş’ta

Kızılay Heyeti Muş’ta

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim