• BIST 8725.28
  • Altın 2240.17
  • Dolar 32.3354
  • Euro 35.1415
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Kızılay Çorlu Şube Başkanı Dodurka: “Kızılay Haftası hepimize kutlu olsun”

Kızılay Çorlu Şube Başkanı Dodurka: “Kızılay Haftası hepimize kutlu olsun”
Türkiye Kızılay Derneği Çorlu Şubesi Başkanı Selime Dodurka Kızılay Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Değerli Çorlu'lular Kızılay Haftası...

Türkiye Kızılay Derneği Çorlu Şubesi Başkanı Selime Dodurka Kızılay Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Değerli Çorlu'lular Kızılay Haftası hepimize kutlu olsun" dedi.

Her yıl 29 Ekim ve 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan bu haftanın amacı bir sosyal yardım derneği olan Kızılay'ı ve ilkelerini halkımıza anlatmaktır diyen Dodurka, "İnsanların sosyal yardımlaşma anlayışının gelişmesi çocukluk çağında alınan eğitim ve deneyimlerle sağlanmaktadır. Türk Kızılay'ı okullarda yaptığı çalışmalarla, hem bu anlayışın kazanılmasını hem de ülkemizin zor günlerinde değeri daha iyi anlaşılan Kızılay'ı ve Kızılaycılığı öğrencilerimize sevdirmeyi amaçlamaktadır" dedi.

Dodurka, "Ülkemizin geçmişten bu güne yaşamış olduğu felaketler sosyal dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu ortaya koymuştur. Sosyal dayanışma sadece bireysel girişimlerle sağlanamaz. Etkili bir dayanışma için herhangi bir felaketle karşılaşmadan önce bu girişimlerin örgütlenmesi, eğitimlerin yapılması ve eylem planlarının hazırlanması gerekir. Ülkemizde bu konuda görev alan yetkili kurum Türk Kızılay'ıdır Kısacası Kızılay, bir yardım derneği olmanın ötesinde dünya ve ülke çapında sosyal dayanışmanın gelişmesini ve felaket anında ırk, dil, din ayrımı gözetmeksizin yardım eden bir kurumdur. Bu, toplum desteği olmadan tek başına bir derneğin başarabileceği bir görev değildir. Belirli yaştan sonra insanlarda toplumsal duyarlılığın geliştirilmesi neredeyse olanaksızdır. Bu nedenle çocuklarımızda ve gençlerimizde bu toplumsal sorumluluğu oluşturmak ve Kızılay'ı anlatmak için daha fazla çaba harcamalıyız. Çorlu Kızılay'ı olarak okullarımızla yaptığımız ortak projelere bu nedenle çok önem vermekteyiz. Okullarda yapmakta olduğumuz etkinliklerle Kızılay Haftasını öğrencilerimizle birlikte kutlamaktayız. Kızılay Şube Başkanı olarak yönetim adına saygı değer Çorlu halkına yaptıkları yardımlar, bağışlar ve gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür eder, şükranlarımı sunarım" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim