• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

"Kişisel Bakım Ürünlerinde De Doğallık Ön Planda"

"Kişisel Bakım Ürünlerinde De Doğallık Ön Planda"
AksuVital Marka ve Pazarlama Müdürü Elçin Demir, paraben, SLS, silikon ve renklendirici içermeyen kişisel bakım ürünlerini doğal sevenlerle buluşturacaklarını...

AksuVital Marka ve Pazarlama Müdürü Elçin Demir, paraben, SLS, silikon ve renklendirici içermeyen kişisel bakım ürünlerini doğal sevenlerle buluşturacaklarını açıkladı.

Türkiye'nin doğal bitkisel ürünlerde öncü firmalarından AksuVital'in, kişisel bakım ürünlerinde de doğallığı ön plana aldığı açıklandı. Şirketin Marka ve Pazarlama Müdürü Elçin Demir, "Paraben, SLS, silikon ve renklendirici içermeyen, tamamen doğal içerikli 19 çeşit ürünün Ocak ayında lansmanını yapmaktan mutluluk duyduk" dedi.

Softem'in, geleneği ve yenilikleri birleştiren formülasyonlarıyla, doğanın güzelliğini hissetmek isteyenlerin yanı başında olacağını söyleyen Demir, "Cildimiz ve saçlarımız, şehir hayatı ile birlikte hayatımıza yoğun bir şekilde giren stresin, çevre kirliliğinin verdiği zarardan dolayı özel bir ilgiyi hak ediyor. Farsça yumuşak ilaç anlamına gelen Softem, içeriğinde bulunan doğal bitki özleriyle cildinizin ihtiyacına göre çeşitli doğal sabun, şampuan, saç kremi, saç serumu, cilt ve vücut yağları alternatifleri sunuyor. Softem ürünlerinde kullanılan yağlar soğuk pres tekniği ile elde edilmektedir. Yüzde 100 saf ve doğal yağlardan oluşan ürünler katkı maddesi ve koruyucu içermez, proses süresince yüksek derecede ışıl işleme maruz kalmazlar. Ürünler alanında uzman bir kadro tarafından geliştirilmektedir. Ar-Ge ve Ür-Ge ekibi, formülasyonları çalışırken, birbirini tamamlayan, birbirinin etkisini artıran hammaddeleri bir arada kullanmaktadır. Doğaya zarar vermeden üretim yapmaya, üretimin her aşamasında dikkat edilmektedir" şeklinde konuştu.

Ürünlerin, Ar-Ge ve Ür-Ge alanında faaliyet gösteren laboratuvarda geliştirildiğine vurgu yapan Dermir, "Softem ürünleri Ar-Ge ve Ür-Ge alanında faaliyet gösteren laboratuvarda geliştirilir. 600 metrekare alana kurulu olana laboratuvar, süreç içerisinde ihtiyaç duyulan tüm hammadde ve son ürün analizlerinin yapılabilmesi için gereken, HPLC, GC-MS, atobik absorpsiyon vb. teknik donanıma sahiptir. Ürün ve hammaddeler için yılda ortalama 20.000 civarında analiz yapılmaktadır. Laboratuvar kadrosu; doktor, kimyager, gıda mühendisleri, tıbbi ve aromatik bitki uzmanlarından oluşur. Laboratuvar ekibi kişisel bakım ürünleri ve doğal bileşimler konusunda oldukça deneyimlidir. Türkiye'de bilimin öncüsü Tübitak, İstanbul Üniversitesi, Ege üniversitesi ve çeşitli kurumlar ile birlikte başarılı projelere imzalar atılmaktadır" dedi.

Ürünlerin, GMP belgeli üretim tesisinde hazırlandığını belirten Demir, şunları kaydetti: "Türkiye'de, kendi tesislerinde üretim yapmaktadır. GMP(Good Manufacturing Process-İyi Üretim Uygulamaları) koşullarına sahip üretim alanında, Türkiye'nin ve dünyanın en iyi bölgelerinden seçilen kaliteli hammaddelerden son ürünler hazırlanmaktadır. Kullanılan bitki ve bitki ekstrelerinde aflotoksin, mikrobiyolojik açıdan toplam aerobik bakteri, küf-maya analizleri, salmonella, e-coli testleri yapılır. Kullanılan bitki ekstrelerinin HPLC ile etken madde miktarı tayini gerçekleştirilir. Yağlarda safsızlık ve bileşenlerin kompozisyon ölçümü gerçekleştirilir. Son ürünler üzerinde, bağımsız akredite laboratuvarlarda düzenli olarak doğrulama testleri yapılır. Bir bitkinin yüzlerce çeşidi bulunur ve genelde bunlardan sadece bir türü etken madde miktarı açısından işe yarar durumdadır. Bu nedenle doğru türün kullanıldığından emin olmak adına, ürünlerde kullanılan bitkilerinin türleri, İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Laboratuvarında analiz edilmektedir".

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim