• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C

Kısırlaştırılmaya Götürülen Hamile Kedinin Yavruları Yok Oldu

Kısırlaştırılmaya Götürülen Hamile Kedinin Yavruları Yok Oldu
Muğla-Marmaris'te doğumuna 10 gün kalan sahipli bir kedinin kısırlaştırılmak için barınak veterineri tarafından ameliyat edildiği ve yavrularının karnından...

Muğla-Marmaris'te doğumuna 10 gün kalan sahipli bir kedinin kısırlaştırılmak için barınak veterineri tarafından ameliyat edildiği ve yavrularının karnından çıkartılarak ölüme terk edildiği iddia edildi. Hayvanın sahibi veteriner ve hayvanları koruma derneği hakkında suç duyurusunda bulundu.

Olay Beldibi Mahallesi Barışkent sitesinde meydana geldi. Marmaris Belediyesi ve iki Hayvan Koruma Derneği ortaklaşa çalışma başlatarak sokak kedilerinin üremelerini önlemek amacıyla toplanıp kısırlaştırılacağını 10 gün önceden ilan etti. Görevliler Beldibi mahallesinde sokak kedilerini kafeslere toplamaya başladı. İddiaya göre, Barışkent Sitesi'nde yaşayan Tuna Kızılaslan'ın sahipli doğumuna 10 gün kalan hamile kedisi Zeytin'de sokakta gezdiği sırada kafese konuldu. Kızalaslan'ın annesi,görevlilere hayvanın sahipli olduğu belgesini gösterse de yetkililer kediyi sokakta yakaladıklarını söyleyerek kafese koyup götürdü. Toplanan kediler kısırlaştırılmak üzere belediyenin belirlediği yere götürüldü. Eve dönen Tuna Kızılaslan, kedisini bitkin halde bahçede buldu. Hayvansever kadın ,Zeytin'in karnının açıldığını ve yavrularının karnında olmadığını fark ederek ameliyatı gerçekleştiren Marmaris Belediyesi veterineri Bora Deveci ve 2 dernek hakkında suç duyurusunda bulundu.

Zeytin'in sahibi Tuna Kızılaslan, başvurduğu resmi makamların duyarsızlığında yakınarak , sosyal medyada bazı hayvanseverlerin ağır hakaretlerine maruz kaldığını belirtti. Mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğini ifade eden Kızılaslan, Zeytin'in yavrularını kaybettikten sonra psikolojik bunalıma girdiğini,geçen yıl dünyaya getirdiği yavrularını şimdi doğurmuş gibi hareket ettiğini belirtti. Kızlaslan, " kedimin hamile olduğuna dair veteriner raporu ve kimliği mevcut. Annemin uyarılarına rağmen hayvanın alınarak vahşi bir şekilde karnından yavrularının çıkartılması vicdansızlıktır. Bunu yapanlar hayvansever olamaz" şeklinde konuşarak tepkisini dile getirdi.

Ameliyatı gerçekleştiren belediye veterineri Bora Deveci ise suçlamaları kabul etmeyerek konu hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Kısırlaştırılmaya Götürülen Hamile Kedinin Yavruları Yok Oldu

Kısırlaştırılmaya Götürülen Hamile Kedinin Yavruları Yok Oldu

Kısırlaştırılmaya Götürülen Hamile Kedinin Yavruları Yok Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim