• BIST 9891.05
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Kırtasiyeciler Teknolojiye Değil İnternet Ve Çakma Markalara Yenik Düştü

Kırtasiyeciler Teknolojiye Değil İnternet Ve Çakma Markalara Yenik Düştü
Değişen şartlar ve farklılaşan alışkanlıklar birçok mesleği bitme noktasına getirirken, kırtasiyeciler de sıkıntılı meslekler arasında yerini aldı.

Değişen şartlar ve farklılaşan alışkanlıklar birçok mesleği bitme noktasına getirirken, kırtasiyeciler de sıkıntılı meslekler arasında yerini aldı. Dijital bağımlısı olan yeni nesil ve çakma markalar ve internet satışları nedeniyle zor duruma düşen kırtasiyecilerde her geçen gün artacağı yerde azalmaya başladı.

Aydın'da yaklaşık 35 yıldır kırtasiyecilik yapan Mehmet Güzel, nüfusun her geçen gün artmasına rağmen kırtasiyeciliğin her geçen gün yok olmaya yüz tuttuğunu söyledi. Bilgisayar ve dijitalin yaygınlaşması ile yeni kuşağın alışkanlıklarının da değiştiğini belirten Mehmet Güzel, teknolojiye karşı olmadıklarını ancak bazı mesleklerle birlikte yeni nesil gençlerin teknolojiye kurban gitmeye başladığını söyledi. Günümüz gençliğinin ders çalışma niyetiyle oturduğu bilgisayar başında geçirdikleri zamanın yarısından fazlasını sosyal paylaşım siteleri ya da sanal sohbette geçirdiğini belirten Güzel, "Eskiden imkan bu kadar faza değil ancak gençler daha çok ders çalışırdı. Şimdi imkanlar arttı, gençlerin okuma alışkanlığı ve ders çalışma süreleri azaldı. Adeta bağımlılık yapan bilgisayar, tablet ve akıllı telefonlar çocukları derslerden uzaklaştırdı" diye konuştu.

Hayatı kolaylaştıran internet ve dijital dünya bir yandan gençlerin ve bağımlısı olanların zamanını çalarken diğer yandan bazı meslekleri de zor duruma düşürdüğünü kaydeden Mehmet Güzel, "Yaklaşık 35 yıldır bu işi yapıyorum. Bilgisayar ve internetin yaygınlaşması ile birlikte bizim meslek de yok olma noktasına geldi. Eskiden yayınevlerinin kitaplarını satardık, şimdi internetten satışlar başladı bize çok gerek kalmadı. En büyük sıkıntı da zincir mağazalar ve piyasaya sürülen çakma markalar. Denetimsizlik nedeniyle maalesef ülkemizde işini doğru-dürüst yapanlar zarara uğruyor. Korsan ürün satanlar bizleri zora soktu. Eskiden önemli bir meslek olan kırtasiyecilik de teknolojiye yenilmek üzere" diye konuştu.

Kırtasiyeciler Teknolojiye Değil İnternet Ve Çakma Markalara Yenik Düştü

Kırtasiyeciler Teknolojiye Değil İnternet Ve Çakma Markalara Yenik Düştü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim