• BIST 8718.11
  • Altın 2246.886
  • Dolar 32.3304
  • Euro 35.1765
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci:

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci:
Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, 2009-2016 yılları arasında Kırşehir'de yapılan ve yapımı devam eden projeler hakkında bilgiler verdi.

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, 2009-2016 yılları arasında Kırşehir'de yapılan ve yapımı devam eden projeler hakkında bilgiler verdi.

Kırşehir için hayal olarak görülen ve bir yılda tamamlanarak hayata geçirilen İkiz Arası Kent Park alanında çalışmaları değerlendiren Belediye Başkanı Bahçeci, kentsel ve kültürel değişimi sağlayarak etkin şekilde çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Bahçeci, şehrin yatırımlarını uzun vadede yaptıklarını belirtti. Bahçeci, "160 bin metre kare asbest boruyu değiştirerek İller Bankası ve Dünya Bankası ile proje gerçekleştirdik. İçme suyu depolarımızı revize ediyoruz. DSİ ile yürütülen proje kapsamında da şehrin ana ishale hattını değiştiriyoruz." dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMLE KIRŞEHİR DEĞİŞİYOR

Kırşehir'de başlattıkları kentsel dönüşüm projelerine vatandaşın katılımın çok yüksek olduğunu anlatan Belediye Başkanı Bahçeci, "Genel itibari ile bakıldığında vatandaş memnuniyetinin yüksek olduğu bir proje hayata geçti. Yapılan projelerde de revizyonlar yapıyoruz. Üzerinde üç yıldır çalıştığımız alanlar var. TOKİ evet derse vatandaşla dönüşüm için yeni üç alanda görüşmelerimiz başlayacak. Atıl durumda olan alanlardan da insanlar ciddi anlamda kar elde edecekler." diye konuştu.

HAYALİ OLMAYANIN PROJESİ OLMAZ

Kırşehir Belediye Başkanı olduktan sonra daima proje hazırlarken hayal ettiklerini ve her hayali de hayata geçirdiklerini anlatan Belediye Başkanı Bahçeci şöyle konuştu:

"İnsanın hayali olmazsa projesi de olmaz. Projesi olmazsa eseri olmaz. Eseri olmazsa kendi olmaz. Kırşehir için çok güzel hayallerimiz var. Bunları projeye dönüştürmek için yoğun çalışma içerisindeyiz. Projeler bittikçe kamuoyu ile paylaşmaya özen gösteriyoruz. İnsanlar şehirleri şehirlerde insanları imar eder. Belediye Başkanları için de rehber olacak bir söz, biz bu eserleri yapıyoruz. Kent Parkı inşa ettik. Kent Park şuan insanlarımızı imar ediyor."

KIRŞEHİR'İN KURTULUŞU AHİLİKTEDİR

Kırşehir'in gelişimi ve değişiminin ahilikte olduğunu net bir şekilde anlatan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, "Geçmişte de Ahi Evran Kırşehir'i kurtarmıştır. Ahi Evran'ın yaşadığı dönemlerde Kırşehir çok önemli bir şehirdi. Kırşehir'i inşallah Türkiye'nin çok önemli şehirlerinden biri haline getireceğiz. Ahilik bizlerin temel medeniyet değerlerinden bir tanesi, ahiliğin canlanması açısından Külliye Parojesi önemli bir aşama idi. Proje maliyeti dışında yapımını hibe olarak alıyoruz. " ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Tarihinin ilk külliye projesi kadar Ahi Evran Vakfının kurulmasının da çok önemli olduğunu anlatan Belediye Başkanı Bahçeci, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşerek Ahi Evran Vakfı kanununu bir önce çıkartmanın çalışmalarında olduklarını belirtti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim