• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C

Kırsal Hatlar Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Kırsal Hatlar Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Ulaşım Toplu Taşıma İşletmeciliği Sanayi ve Ticaret A.Ş (MERULAŞ) tarafından kırsalda görev yapan muhtarlara...

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Ulaşım Toplu Taşıma İşletmeciliği Sanayi ve Ticaret A.Ş (MERULAŞ) tarafından kırsalda görev yapan muhtarlara yönelik "Kırsal Hatlar Bilgilendirme" toplantısı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantıya Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MERULAŞ ve MESKİ yetkilileri, daire başkanları ile muhtarlar katıldı. Kocamaz, toplantıda yaptığı konuşmada, göreve geldiklerinden itibaren sürdürdükleri Ulaşım Master Planı ile ilgili çalışmalarında artık son aşamaya geldiklerini belirterek, "Ulaşım Master Planı bakanlığa sunuldu. Bakanlıktan bazı temsilciler gelip hem projeyi gözden geçirecekler hem de bundan sonra düşünülecek çalışmalar ile ilgili yerinde incelemeler yapacaklar. Sizler de biliyorsunuz ki, biz göreve geldiğimizde yaklaşık 90 tane belediye otobüsü vardı. Bunların 60 tanesi hizmet verebiliyordu, 30 tanesi bekliyordu. Göreve geldiğimiz andan itibaren şu ana kadar 100 tanesi normal diğer 11 tanesi de körüklü otobüs olmak üzere 111 tane araç satın aldık. Ulaşabildiğimiz her yere ulaşmaya çalışıyoruz" dedi.

"ZARARI ASGARİYE İNDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Yaklaşık 230 araçla Mersin geneline ulaşım hizmeti vermeye çalıştıklarını belirten Başkan Kocamaz, "Öncelikle belirtmemiz gerekirse 2015 yılındaki bu otobüslerin zararı 40 milyon lira. Fiyat düzenlemeleri yapıldığında bazı muhtar adayları bizi arayıp bu ücretlerin düşmesi talebinde bulunuyorlar. Tabi vatandaş bedava gitmek ister. Burada herkesin payı var, herkesin taşıdığı bir vebal var. Biz zararı en aza indirmek için gayret gösteriyoruz" diye konuştu.

Yaşanan zararın en aza indirilmesi için tamamı Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan MERULAŞ şirketinin kurulduğunu sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, "Bu şirket vasıtasıyla artık ulaşım çalışmaları düzenlenecek. Zararı asgariye indirmek için bazı planlamalar var. Belki bazı yerleri iptal edip başka hatlarla birleştirmek gerekecek. Herkes bilsin ki, ücret konusunda elimizden geleni yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Toplantıda muhtarlara gelir ve giderler, toplu taşıma harç ve ücret tarifesi, araç şoförleri için yapılan anket sonuçları, kırsala hizmet veren otobüs hatlarının sefer ve yolcu sayıları ile ilgili bilgilendirme sunumu yapıldı.

Kırsal Hatlar Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Kırsal Hatlar Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim