• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C

Kırklareli’ndeki Metruk Binalar Tehlike Oluşturuyor

Kırklareli’ndeki Metruk Binalar Tehlike Oluşturuyor
Kırklareli'nin ara sokakları ve prestijli caddelerinde bulunan eski yapılar, vatandaşlar ve esnaf için tehlike oluşturuyor.

Kırklareli'nin ara sokakları ve prestijli caddelerinde bulunan eski yapılar, vatandaşlar ve esnaf için tehlike oluşturuyor. Kırklareli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ise, Ocak ve Şubat aylarında 5 adet metruk binayı, gerekli izinlerin alınmasının ardından yıktı.

Kırklareli merkeze bağlı Cumhuriyet Caddesi, Eski Hapishane ve Dereüstü sokaklarında bulunan eski binaların oluşturduğu tehlike riskinin her geçen gün arttığı belirtildi. Kentte yaşayan vatandaşlar, bu tehlikeli durumdan rahatsız olduklarını ve yakın zamanda yetkililerden çözüm bekledikleri söyledi.

Yıkılma tehlikesi ile burun buruna olan binalardan birkaçı da Kırklareli merkeze bağlı Karakaş mahallesindeki Dereüstü sokakta bulunuyor. Kırklareli'nde 50 yıldır esnaf olduğunu söyleyen İbrahim Kurtişoğlu, Dereüstü sokakta bulunan yıkılmaya yüz tutmuş yapıların yaklaşık olarak 2 yıldır güvenlik amacı ile demir barikatlarla çevrili olduğunu dile getirdi.

"YETKİLİLERDEN ÇÖZÜM BEKLİYORUZ"

Esnaf İbrahim Kurtişoğlu, "50 yıldır esnafım, 65 yaşındayım. Sağlam yağmur yağsa patır patır gidecek. Geçen sene bir yağmur yağdı bir kısmı çöktü. Yetkililerden çözüm bekliyoruz ama bir şey olduğu yok " dedi.

Yıkılma tehlikesi olan bir başka yapı da Kırklareli merkeze bağlı Cumhuriyet caddesinde PTT Kırklareli Başmüdürlüğü karşısında bulunan bina olduğu belirtildi. Kentin prestijli ve yoğun caddelerinden birinde bulunan bu yapının önünden her gün yüzlerce insan geçtiği ifade edildi. 40 senedir Kırklareli'nde yaşayan Vahdet Ermin, bu tür binaların çevrede yoğun olduğunu belirterek, PTT karşısındaki ahşap bina gibi çok sayıda metruk yapı olduğunu ileri sürdü. Emin, "Buna benzer çok bina var. Bu bina burada köşede tehlikeli duruyor. Onarılsa da olur" diye konuştu.

Öte yandan, Kırklareli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, metruk binalar konusunda çalışmalarına Ocak ve Şubat aylarında da devam etti. Şehir merkezinde zabıta ekipleri tarafından yapılan kontrollerde tespiti yapılan ya da şikayet konusu olan uygunsuz şekilde kullanılan 5 adet metruk bina mülk sahiplerine ulaşılıp, izin alınmasının ardından Fen İşleri Müdürlüğü ile yapılan ortak çalışma sonrası yıkıldı.

Kırklareli’ndeki Metruk Binalar Tehlike Oluşturuyor

Kırklareli’ndeki Metruk Binalar Tehlike Oluşturuyor

Kırklareli’ndeki Metruk Binalar Tehlike Oluşturuyor

Kırklareli’ndeki Metruk Binalar Tehlike Oluşturuyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim