• BIST 8878.9
  • Altın 2239.55
  • Dolar 32.3367
  • Euro 35.1126
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

Kırıkkalelilere halk müziği ziyafeti

Kırıkkalelilere halk müziği ziyafeti
Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Türk Halk Müziği (THM) Gençlik Korosu ve Gençlik Halk Dansları Topluluğu hazırladıkları programla Kırıkkalelilere...

Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Türk Halk Müziği (THM) Gençlik Korosu ve Gençlik Halk Dansları Topluluğu hazırladıkları programla Kırıkkalelilere halk ezgileri ve ritimleri ile dolu bir akşam yaşattılar.

Ankara Devlet THM Gençlik Korosu ve Gençlik Halk Dansları Topluluğunun hazırladığı gösteri Kırıkkale Kültür ve Turizm Müdürlüğü katkılarıyla Kırıkkale Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Gösteride birçok yöreyi kapsayan türküler ve danslar izleyicilerin zevkine sunuldu. Gösteri ekibi Bitlis yöresinden Karadeniz'e ve Orta Anadolu'ya kadar birçok yöreden halk danslarını icra ettiler. Bunun yanı sıra yurdun dört bir yanından ezgileri koro solistleri seslendirdi. Ayrıca Kırıkkale yöresine ait "Bugün Ayın Işığı" isimli halk müziği eserini koro sanatçıları konsere gelen seyircilerin eşliğinde söylediler.

Gösteri sonrası koro ve konser hakkında açıklamalarda bulunan Ankara Devlet THM Gençlik Korosu Şefi Hasan Basri Dumlupınar, "Kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak çabasındayız, bunun için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Yurdumuzun her bölgesinden, coğrafi bölgesinden, Misak-ı Milli sınırları içerisinde olan tüm bölgeden, Kerkük olur bu, Rumeli olur, Balkanlar olur her yöreden türküler seslendiririz ve detaylı olarak bunları halkımızla buluştururuz. Genelde Ankara'da 15 günde ya da üç haftada yani 21 güne tekabül eden zaman diliminde konserler veririz. Sizin de gördüğünüz gibi böyle zaman zaman şehir dışına da seyahat eder ve konserler düzenleriz. Kırıkkale, Orta Anadolu'nun en önemli folklorik yapısına sahip illerden bir tanesi, Kırıkkale'yi Keskin'den Kırşehir'den ayırmak mümkün değildir. Bugüne sadece şöyle bir durumla karşı karşıyaydık salonun yarısı dolmuştu, Türk halk müziğini seven ve önem veren, diline kültürüne bu kadar önem veren bir toplumun, özellikle ben İç Anadolu Türkmen toplumunu kastediyorum. Bunlar önemli bir kültürün misyonunu taşırlar, gönül isterdi ki halkı buraya çağırabilelim, toplayabilelim ve daha bir dolu kitleye konser verebilelim isterdik ama olsun, yarıdan biraz daha fazlaydı inşallah bundan sonra daha fazla bir kalabalığı görürüz burada" diye konuştu.

Ankara Devlet Halk Dansları Topluluğunun Gençlik Halk Dansları Topluluğu Sorumlusu Çiğdem Karahan ise topluluk hakkında şunları söyledi: "Bizim dansçılarımız 17 ile 25 yaş arası amatör bir topluluk ama aynı zamanda devlet topluluğumuzun alt yapısı olarak geçiyor, biz devlet topluluğu olarak şu anda Türkiye'de ve yurt dışında çok sayıda temsillerde bulunuyoruz. Profesyonel topluluğumuzun gidemediği yoğun olduğu yerlerde biz Türkiye'yi geziyoruz. Karış karış her yeri geziyoruz, tüm festivallerde görev alıyoruz. Elimizden geldiğince bu kültürü yaşatmaya çalışıyoruz."

Kırıkkalelilere halk müziği ziyafeti

Kırıkkalelilere halk müziği ziyafeti

Kırıkkalelilere halk müziği ziyafeti

Kırıkkalelilere halk müziği ziyafeti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim