• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Kırgızistan’dakapan Subanov Kadın Doğum Ve Çocuk Hastanesine Tadilat Desteği

Kırgızistan’dakapan Subanov Kadın Doğum Ve Çocuk Hastanesine Tadilat Desteği
Kırgızistan'ın Talas vilayeti Kara-Buura ilçesinin merkezi olan 11.000 nüfuslu Kızıl-Adır kasabasında bulunan Kapan Subanov Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin...

Kırgızistan'ın Talas vilayeti Kara-Buura ilçesinin merkezi olan 11.000 nüfuslu Kızıl-Adır kasabasında bulunan Kapan Subanov Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin kadın doğum bölümüne Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından onarım desteğinde bulunuldu.

TİKA, Kırgızistan'da gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda Kırgızistan genelinde sağlık alanında önemli projelere imza atan TİKA tarafından Kırgızistan'ın Talas vilayeti Kara-Buura ilçesinin merkezi olan 11.000 nüfuslu Kızıl-Adır kasabasındaki Kapan Subanov Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin kadın doğum bölümüne onarım desteğinde bulunuldu. Yapılan çalışmalar sonucunda yaklaşık 40 yıldır tadilat yapılmayan yıllık yaklaşık 1200 doğumun gerçekleştiği söz konusu hastanede, 2 doğum odası, 2 erken doğum odası, 2 bakım ve tedavi odası ile doğum bölümündeki koridor ve ortak kullanım alanları TİKA tarafından gerçekleştirilen projeyle yenilendi.

Kapan Subanov Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, kadın doğum bölümü düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene, Kırgızistan Partisi Milletvekili DastanbekCumabekov, Talas Vali Yardımcısı AsiyatCarkınalieva, Kara-Buura İlçesi Kaymakamı ÇolponkulTörökulov, TİKA Kırgızistan Koordinatörlüğü yetkilileri, hastane yöneticileri ve personeli katıldı.

Törende yapılan konuşmalarda Talas Vali Yardımcısı Carkınalieva, yenilenen kadın-doğum bölümünün bölgedeki muadillerine kıyasla en iyisi olduğunu belirtilerek, TİKA'ya teşekkürlerini sundu. TİKA Kırgızistan Koordinatörü Evren Rutbil ise söz konusu projenin Türkiye'nin Kırgızistan'a beslediği kardeşlik ve sevgi duygularının bir sonucu olduğunu vurgulayarak burada doğacak çocukların Kırgızistan'a en güzel şekilde hizmet etmesi dileğinde bulundu.

KIRGIZ MİLLETVEKİLİNDEN TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR

Kırgızistan Partisi Milletvekili DastanbekCumabekov, Türkiye'nin ülkesine yaptığı yardımların tüm Kırgızistan halkı tarafından bilindiğini belirterek "Başka ülkeler Kırgızistan'a yardım etse de bunun karşılığında bir şey istiyor, bunu başka bir fikirle yapıyor. Türkiye'nin yardımları başka. Bu bizi mutlu ediyor. Türkiye'yi seviyoruz" dedi.

Cumabekov, açıklamalarının devamında, Kırgızistan'ın her zaman kardeş Türkiye'nin yanında olduğunu söyledi. TİKA aracılığıyla yatırımlarını sürdüren Türkiye'ye yardım ve destekleri için teşekkür eden Cumabekov, Türk halkı ve devletinin ülkesine destek ve yardımlarının tüm Kırgızistan halkı tarafından bilindiğini vurguladı. Türkiye'nin Kırgızistan'da eğitim, sağlık, kültür ve ekonomi alanında yatırımları bulunduğunu anımsatan Cumabekov, "Türkiye, Kırgızistan'a ata yurdu ve kardeşlerleri olduğu için destek veriyor" ifadesini kullandı.

Cumabekov, Türkiye'nin kardeşlik duygularını çok yakından hissettiklerini, Kırgızlar ve Türklerin fikren, dinen, kalben bir olduklarını vurgulayarak, "Başka ülkeler, Kırgızistan'a yardım etse de bunun karşılığında bir şey istiyor, bunu başka bir fikirle yapıyor. Türkiye'nin yardımları başka. Bu bizi mutlu ediyor. Türkiye'yi seviyoruz" diye konuştu. Türkiye'nin Kırgızistan'a yardımlarının tarihte kalacağını ve asla unutulmayacağını dile getiren Cumabekov, Türkiye'nin ve TİKA'nın Kırgızistan'ın geneline yaptığı yatırımlardan söz ederken duyduğu heyecanı ifade etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim