• BIST 9783.16
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Kiralık İşçi Yasasına ‘Hayır’ Demek İçin Kampanya Başlattılar

Kiralık İşçi Yasasına ‘Hayır’ Demek İçin Kampanya Başlattılar
Adana'da sendikalı işçiler, Başbakanlığın Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gönderdiği kiralık işçiliğin önünü açacak yasa tasarısına...

Adana'da sendikalı işçiler, Başbakanlığın Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gönderdiği kiralık işçiliğin önünü açacak yasa tasarısına "hayır" demek için imza kampanyası başlattı. Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, "Türkiye zaten kaosun içerisinde. Bir de bizi kaosa zorlamasınlar" dedi.

İnönü Parkı'nda masa kuran Türk-İş'e bağlı işçiler, Başbakanlığın TBMM'ye gönderdiği kiralık işçiliğin önünü açacak yasa tasarısına hayır demek için imza kampanyası başlattı.

Grup adına konuşan Edip Gülnar, kiralık işçi yasasına karşı mücadele ettiklerini belirterek şunları kaydetti:

"Bu kritik ortamda meydanlara çıkmak da istemiyorduk ama işçi hakkını aramak mecburiyetindeyiz. Türkiye zaten kaosun içerisinde bir de bizi kaosa zorlamasınlar. Hiçbir dünyada görülmüş mü? Kiralık işçi diye yasa olur mu? Siz işçileri köleliğe mi mahkum etmek istiyorsunuz? Bir taraftar verirken on taraftan almak da olmaz. Bu yasayı meclisten geçirirken bir kez daha düşünsünler. Biz hükümete karşı bu karışık ortamda karıştırmak istemiyoruz. Topladığımız imzaları Cuma günü AK Parti İl Başkanlığı'na götürüp basın açıklaması yapacağız. Amacımız bu."

"İŞÇİLER NE VATAN NE TÜRKİYE DİNLER"

Kıdem tazminatına ilişkin değerlendirmeler de yapan Gülnar, "Kıdem tazminatını devamlı bu işverenler getiriyor hükümet getirmiyor. Kıdem tazminatına el dokunulduğu an ne Türkiye dinler bu işçi topluluğu, ne vatan dinler. Kıdem tazminatı işçinin vazgeçilmez hakkıdır. Bunu kimse gasp edemez. Gasp ettiği an ölümse ölüm, diriyse diri. Böyle bir mücadele alınmış. Şuan Türk-İş genel başkanı dahi buna göz yumamaz çünkü genel kurulda bu karar alınmıştır. 1 gram oynandığı zaman tüm şalterleri indireceğiz. Başbakan'ın sözü var. Türk-İş genel kurulunda "Siz istemedikten sonra hiçbir şey yapmayız" diye" ifadelerini kullandı.

Kiralık İşçi Yasasına ‘Hayır’ Demek İçin Kampanya Başlattılar

Kiralık İşçi Yasasına ‘Hayır’ Demek İçin Kampanya Başlattılar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim