• BIST 8718.11
  • Altın 2244.661
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1498
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Kimya sektörü yönünü Afrika’ya çevirdi

Kimya sektörü yönünü Afrika’ya çevirdi
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından yürütülen Ur-Ge projesi kapsamında kimya sektöründe faaliyet gösteren firmalar, Güney Afrika ve Kenya'da...

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından yürütülen Ur-Ge projesi kapsamında kimya sektöründe faaliyet gösteren firmalar, Güney Afrika ve Kenya'da düzenlenen yüze yakın iş görüşmesinde yeni iş birliklerinin yollarını aradı.

Stratejik sektörlerdeki yürüttüğü 10 Uluslararası Rekabeti Geliştirme Projesi ile Türkiye'deki oda ve borsalara örnek bir performans sergileyen BTSO, üyelerinin dış ticaretini artırmaya yönelik hamlelerini sürdürüyor. Kimya sektöründe katma değerli üretimi ve ihracatı artırmak maksadıyla hayata geçirilen Ur-Ge projesi kapsamında Bursalı firmalar, Güney Afrika ve Kenya'da iş görüşmeleri yaptı. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran başkanlığındaki heyet 6 gün boyunca Güney Afrika ve Kenya'da bir dizi temasta bulundu.

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Johannesburg ve Kenya'nın Nairobi şehirlerinde düzenlenen iki ayrı organizasyonda 100'e yakın firma temsilcisiyle ikili iş görüşmesi gerçekleştiren Bursalı firmalar ayrıca sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların üretimlerini de yakından inceleme fırsatı yakaladı. Kenya Ulusal Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretinin yanı sıra Nairobi Ticaret Müşaviri Selman Kurt, Nairobi Büyükelçisi Deniz Eke ve Pretorya Büyükelçisi Elif Çomoğlu Ülgen ile de bir araya gelen heyet Afrika pazarı hakkında da önemli bilgiler edindi.

Sektörün ağırlıklı olarak AB ülkelerine ihracat gerçekleştirdiğini ifade eden BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, gerçekleştirilen yurt dışı faaliyetleriyle firmaları yeni pazarlarla buluşturmayı hedeflediklerini dile getirdi. Güney Afrika ve Kenya'ya yapmış oldukları ziyaretlerin bu anlamda büyük önem taşıdığının altını çizen Duran, "Projemiz kapsamında ikinci yurt dışı pazarlama faaliyetimizi Afrika'da gerçekleştirdik. Hem iş görüşmeleri hem de firma ziyaretlerimizde büyük bir ilgiyle karşılaştık. Önemli iş birliklerinin temellerini attığımız bu ziyaretimizin, sektörümüzün büyümesine yeni bir ivme kazandıracağına inanıyorum" dedi.

Kimya ve Maden Konseyi Başkanı Cemal Tuna ise Afrika'da Türk ürünlerine büyük bir güven duyulduğunu ifade etti. Afrikalıların Türk firmalarından önemli beklentileri olduğuna dikkat çeken Tuna, "Özellikle Kenya'da karşılaştığımız ilgi inanılmazdı. Burada Kenya Ulusal Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileriyle de bir araya geldik ve çok sayıda firmayla görüştük. Güney Afrika ticaret potansiyeli oldukça yüksek bir pazar. Birtakım güvenlik sorunları olsa da bu bölgede önemli işbirlikleri gerçekleştirebileceğimize inanıyorum. Sektörün gelişimine sağladığı destekler ve yaptıkları liderlik için Ekonomi Bakanlığımıza ve BTSO Yönetim Kuruluna teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Tuna, UR-GE kapsamında kasım ayında İran'da bir yurt dışı pazarlama faaliyeti daha gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

Kimya sektörü yönünü Afrika’ya çevirdi

Kimya sektörü yönünü Afrika’ya çevirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim