• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 12 °C

Kimse Yok Mu yardım çağrılarına duyarsız kalmadı

Kimse Yok Mu yardım çağrılarına duyarsız kalmadı
Samsun Kimse Yok Mu derneği gönüllüleri evi yanan İsenç ailesiyle, gecekonduda yaşam mücadelesi veren 3 çocuklu Takdemir ailesine eşya, gıda ve giyim...

Samsun Kimse Yok Mu derneği gönüllüleri evi yanan İsenç ailesiyle, gecekonduda yaşam mücadelesi veren 3 çocuklu Takdemir ailesine eşya, gıda ve giyim yardımında bulundu.

İlkadım İlçesi Yenidoğan Mahallesi'nde 2 çocuğuyla birlikte eşinden ayrı yaşayan Şennur İsenç (26) bir geliri olmadığı için inşaatlarda çalışan ve geçimini zorlukla sağlayan babasının evine sığındı. Babası ve çocuklarıyla zor şartlarda geçinmeye çalışan Şennur İsenç'in 5 yaşındaki oğlunun yaptığı bir yaramazlık sonucunda evin yanmasına neden oldu. Evin yanmasına üzülen aile çocuklarına bir şey olmamasına ise sevindi. Gidecek bir yerleri olamayan aileye yerel belediye kısıtlı yardımda bulunarak evlerini tamir ederek badana yaptırdı.

Az sayıda eşyası olan evde soğuk kış şartlarında zor durumda kalan İsenç ailesinin yardım edecek "Kimse Yok Mu" dediği anda, Kimse Yok Mu Samsun Şubesi gönüllüleri ailenin yardımına koştu. Dernek gönüllüleri koltuk takımından halıya, giyimden gıdaya çeşitli yardımlarda bulundu. Kimse Yok Mu derneğine yardımlarından dolayı teşekkür eden Şennur İsenç, "Eşimden 2 yıldır ayrı yaşıyorum. Çocuklarıma hem annelik hemde babalık yapmaya çalışıyorum. Ama herhangi bir gelirim yok çocuğum küçük ve hiper aktif olduğu için çok yaramaz olduğu için bırakıp çalışamıyorum. Diğer kızım ise 4.sınıfa gidiyor derslerinde çok başarılı. Bu sene girdiği Kazanım Değerlendirme Sınavı (KDS)'nda Türkiye 1.si oldu. Gerekli maddi imkânımız olmadığı için kızımın okuması noktasında hayırseverlerden yardım bekliyoruz." dedi.

İlkadım İlçesi Reşadiye Mahallesi'nde eşi ve 3 çocuğuyla birlikte çatısı akan gecekonduda kirada oturan Ayla Takdemir, eşinin daimi bir işi olmadığını bu sebeple düzenli bir gelirleri olmadığı için bu şartlarda yaşam mücadelesi verdiğini söyledi. Soğuk kış günlerinde çatısı akan ve komşuların verdiği kırık çekyatlarda çocuklarıyla birlikte yatmak zorunda kaldığını belirten 33 yaşındaki Takdemir, "Kimse Yok Mu derneğine yardım için başvurduk hemen gelip evimize baktılar, ertesi günde eşya, giyim ve gıda kolileriyle geri geldiler. Tüm hayırseverlerden Allah razı olsun. Bizi bu çaresiz ve zor günlerimizde yalnız bırakmadılar." diye konuştu.

Kimse Yok Mu yardım çağrılarına duyarsız kalmadı

Kimse Yok Mu yardım çağrılarına duyarsız kalmadı

Kimse Yok Mu yardım çağrılarına duyarsız kalmadı

Kimse Yok Mu yardım çağrılarına duyarsız kalmadı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim