• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Kimse Yok Mu hem sıcak bir yuvaya hem de çocuklarına kavuşturdu

Kimse Yok Mu hem sıcak bir yuvaya hem de çocuklarına kavuşturdu
Samsun'da eşinden ayrıldıktan sonra çalışmak zorunda kaldığı için çocuklarını devlet yurduna veren anne, Kimse Yok Mu Derneği sayesinde önce sıcak...

Samsun'da eşinden ayrıldıktan sonra çalışmak zorunda kaldığı için çocuklarını devlet yurduna veren anne, Kimse Yok Mu Derneği sayesinde önce sıcak bir yuvaya sonra da çocuklarına kavuştu.

İlkadım İlçesi Hastanebaşı Mahallesi Topalosman Sokak'da eşyası olmayan evde oturan 4 çocuk annesi Nur Öner (32), çocuklarının yokluk içinde büyümemesi için yurda verdi. Daha sonra bulduğu bir işte çalışmaya başlayan Öner, çocuklarından daha fazla ayrı kalamadı. Önce 2 büyük çocuğunu daha sonra da diğer 2 çocuğunu yanına almak isteyen annenin bu isteği kirada oturduğu evde doğru dürüst eşya olmadığı için gerçekleşemedi. Çaresiz kalan annenin "Kimse Yok Mu" dediği anda yardımseverlerin imdadına koştuğunu belirten Öner, duygularını şöyle paylaştı: "17 yıllık evli olduğum eşimden 3 yıl önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandım. Çocuklarımın hepsi bende kaldı. Herhangi bir gelirimiz olmadığı için benim çalışmam gerekiyordu. Çocuklarım benim çalışmamı istemedi "biz mendil satar para kazanırız" dedikleri zaman onları o vaziyette görmeye dayanamayacağım için 4 çocuğumu da devlet yurduna verdim. Büyük oğlum ve kızım bir süre sonra yurtta kalmak istemedi. Onları tekrar yanıma aldım. Devlet 540 lira çocuk parası vermeye başladı. Bu sayede benim çalışmama da gerek kalmayınca diğer 2 çocuğumu da yanıma almak istedim. Yurt görevlileri gelip evde inceleme yaptı. Evimde doğru dürüst eşya olmadığı için çocukları bana vermekten vazgeçtiler. Ancak eve eşya alıp çocuklara ayrı oda yaparsam vermeyi kabul ettiler. Babam vefat etti, annem ise kendine zor bakıyor, hiçbir akrabamın bana yardım edecek gücü yoktu. Ben de çaresizce Kimse Yok Mu'nun kapısını çaldım. Durumu anlattım gelip evime baktılar ve sonrasında bir kamyonete doldurdukları eşyalar ile evime geldiler. Oturma odası ve çocukların odasını dayayıp döşediler. Ben de bu sayede hem sıcak bir yuvaya hem de çocuklarıma kavuştum. Kimse Yok Mu'ya ve ona yardım edenlere teşekkür ediyorum."

Kimse Yok Mu hem sıcak bir yuvaya hem de çocuklarına kavuşturdu

Kimse Yok Mu hem sıcak bir yuvaya hem de çocuklarına kavuşturdu

Kimse Yok Mu hem sıcak bir yuvaya hem de çocuklarına kavuşturdu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim