• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Kim şampiyon olacak?

Kim şampiyon olacak?
Spor Toto Süper Lig´de ilk yarı tamamlandığında lider Fenerbahçe, takipçilerinden Galatasaray´ın 8, Kasımpaşa´nın 10, Beşiktaş´ın 12 puan önündeydi.

20. hafta yine Galatasaray evinde, Fenerbahçe deplasmandaydı... Galatasaray, geçen hafta Fenerbahçe´ye çelme takan Eskişehirspor´u 3-0 yendi.Ligin ikinci yarısının ilk haftası da bu kanıyı güçlendirdi. 18. haftada Fenerbahçe´nin en yakın 3 takipçisi Galatasaray, Beşiktaş ve Kasımpaşa 1´er puanla yetindi... Lider Fenerbahçe ise Konyaspor´u yendi ve puan farkını daha da açtı.

19. haftada, yani geçen hafta Eskişehirspor´a konuk olan sarı lacivertliler sahadan puansız ayrıldı. Galatasaray ise Bursaspor´u 6-0 yendi ve lider ile puan farkını 7´ye indirdi ve gözler 20. hafta maçlarına çevrildi.

Artık spor kamuoyunda tartışılan Fenerbahçe´nin şampiyonluğunu ne kadar erken ilan edebileceğiydi. Bu tartışmanın odağında ise 28. hafta Arena´da oynanacak Galatasaray maçı vardı. Ancak tüm bu hesaplar takip eden 2 haftada tersine döndü.

Her ne kadar ligimiz böyle puan farklarından kaybedilen şampiyonluklar görse de genel kanı Fenerbahçe´nin bu andan sonra şampiyonluğu kaybetmesinin çok zor olduğu yönündeydi.

Fenerbahçe ise Sivas´ta maça 2. yarıda gelen gollerle sahadan yine puansız ayrıldı ve Galatasaray ile puan farkı 4´e kadar inmiş oldu.

Bu arada Kasımpaşa-Beşiktaş maçının yeniden oynanacak olması da zirve yarışına ayrı bir heyecan getirmiş durumda. Beşiktaş, şu anda maç eksiğiyle lider Fenerbahçe´nin 8 puan gerisinde...

Ancak Beşiktaş bu hafta içi Kasımpaşa ile oynanacak tekrar maçını kazanırsa, lider ile puan farkını 5´e indirecek ve şampiyonluk yarışında varlığını daha da ciddi hissettirecek.

Peki bu 3 takımın ligde kalan maçları neler? İşte Fenerbahçe, Galatasaray ve bir maçı eksik Beşiktaş´ın kalan maçları... 

FENERBAHÇE (44 PUAN)
Fenerbahçe
Elazığspor (D)
Gençlerbirliği
Trabzonspor (D)
Erciyesspor
Gaziantepspor (D)
Bursaspor
Galatasaray (D)
Antalyaspor
Beşiktaş (D)
Rizespor
Akhisar (D)
Karabükspor
Kayserispor (D)

 

GALATASARAY (40 PUAN)
Antalyaspor (D)
Beşiktaş
Rizespor (D)
Akhisar
Karabükspor (D)
Kayserispor
Konyaspor (D)
Fenerbahçe
Sivasspor (D)
Kasımpaşa
Elazığspor (D)
Gençlerbirliği
Trabzonspor (D)
Erciyesspor

 

BEŞİKTAŞ (36 PUAN)
Kasımpaşa (D) / Tekrar
Bursaspor
Galatasaray (D)
Antalyaspor
Eskişehirspor
Rizespor (D)
Akhisar
Karabükspor (D)
Kayserispor
Konyaspor (D)
Fenerbahçe
Sivasspor (D)
Kasımpaşa
Elazığspor (D)
Gençlerbirliği

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim