• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Kilis Zorunlu Hizmet Kapsamına Alınıyor

Kilis Zorunlu Hizmet Kapsamına Alınıyor
Eğitim-Bir-Sen Kilis Şube Başkanı Bekir Şen, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Kilis'e yeni bir müjde vermeye hazırlığında bulunduğunu belirtirken, yakında...

Eğitim-Bir-Sen Kilis Şube Başkanı Bekir Şen, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Kilis'e yeni bir müjde vermeye hazırlığında bulunduğunu belirtirken, yakında bunu resmi olarak ilan edeceğinin bilgisini aldıklarını söyledi.

Şen, Yetkililerle yaptığımız görüşmeler sonuç vermeye başladığını ifade ederek, "Bilindiği üzere, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin "Zorunlu çalışma yükümlülüğü süreleri" başlıklı 27. maddesinin 1. fıkrasında " Türkiye üç hizmet bölgesine ve altı hizmet alanına ayrılmıştır. Bunlardan 4, 5 ve 6" ncı hizmet alanları, öğretmenlerin zorunlu çalışma yükümlülüklerini yerine getirecekleri hizmet alanlarıdır." hükmü yer almaktadır. Bu hüküm doğrultusunda, zorunlu hizmet alanlarını düzenleyen çizelgeye göre Kilis Merkez, üçüncü; Elbeyli, Polateli ve Musabeyli ilçeleri ise dördüncü hizmet alanında yer almaktadır. Kilis Merkez'in yakın geçmişte öğretmenler için mecburi hizmet alanından çıkarılmış olmasının sosyal, ekonomik ve eğitim açısından ortaya çıkardığı olumsuz sonuçlar herkes tarafından bilinmektedir. Tayin isteyecek personelin ilimize gelmesi, mevcut personelin de ilde kalması için motive edici unsurlar azalmış, Bu olumsuz durumların giderilmesi için bazı önlemlerin alınması mecburi hale gelmiştir" dedi. Geçmiş dönemlerde Kilis'in zorunlu hizmet bölgesi kapsamında olduğu için hem ilk atamalarda hem de isteğe bağlı yer değiştirmelerde tercih edilir bir durumda bulunduğunu ifade ederek, "Son yapılan güncellemeler ile ilimiz zorunlu hizmet bölgesi statüsünden çıkartıldığı için özellikle öğretmenler tarafından daha az tercih edilir hale gelmiştir. Sorunun çözümü için ilimizin zorunlu hizmet bölgesi olarak belirlenmesi ve hizmet puanlarının arttırılması gerektiğini hem yazılı hem sözlü olarak her ortamda dile getirdik.Özellikle son yıllarda Kilis'imizin bütün dünyaya örnek olacak bir insani ve vicdani duyarlılık gösterdiği ve bu anlamda ülkemizin yüzünü ağartan şehirlerden biri olduğu da göz önüne alındığında, bu hassasiyetin karşılığı olarak değilse bile en azından bir vefa göstergesi olarak bu hizmeti fazlasıyla hak ettiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim