• BIST 9890.16
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Kılıçdaroğlu'nun Bahçeliye önereceği isim İhsanoğlu mu?

Kılıçdaroğlu'nun Bahçeliye önereceği isim İhsanoğlu mu?
Kemal Kılıçdaroğlu'nun Devlet Bahçeli'nin yanına cumhrubaşkanluğı için Ekmeleddin İhsanoğlu ismini önereceği iddia edliyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için kamuoyundaki tartışmalar devam ederken Kılıçdaroğlu Bahçeli'ye bir isim önerisi ile gideceğini söyledi.

BİRDEN FAZLA İSİM GÖTÜREBİLİR

Cumhuriyet'ten Utku Çakırözer, diğer partilere de yakın isim arandığında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in güçlü bir olasılık olarak göründüğünü belirtti.

CHP’Lİ OLURSA BÜYÜKERŞEN

Büyükerşen'in şansının yüksek olduğunu söyleyen Çakırözer,  "aday olup kazanamazsa Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na geri dönememe riski var. Böyle bir durumda Eskişehir’in yönetiminin AKP’ye geçecek olması Kılıçdaroğlu’nu düşündürüyor." dedi.

SÜRPRİZ İSİM EKMELEDDİN İHSANOĞLU MU?

"CHP liderinin bugünkü önerisinin sürprizi ise ‘siyasi kimliği ön plana çıkmamış partiler üstü bir isim’ çıkarması olacak." Diyen Utku Çakırözer, Kılıçdaroğlu’nun kimsenin aklında olmayan bir ismi gündeme getirmessi ihtimalinin de bulunduğunu belirterek, "sır gibi saklanan" bu ismin İslam Konferansı Örgütü eski başkanı Ekmeleddin İhsanoğlu olabileceğini belirtti.

BAHÇELİ MANSUR YAVAŞ'I İSTEMİYOR

Çakırözere göre ismi geçen diğer ‘ortak aday’ adayları arasında ise Hikmet Çetin ve Abdüllatif Şener gibi isimler yer alıyor. CHP lideri olumlu baktığı isimlerden Mansur Yavaş’ı ise Bahçeli istemeyeceği için götürmeyi düşünmüyor.

200910247129130734_8.jpg

SON SÖZ BAHÇELİ’NİN

Ortak adayının belirlenmesinde son sözü MHP lideri Bahçeli'nin söyleyeceğini belirten Çakırözer şöyle devam etti:

"Bahçeli, Kılıçdaroğlu’nun önerdiği isim ya da isimlerden birine ‘evet’ derse ortak aday kesinleşecek.

İki liderin kurmayları bugünkü görüşmede ortak aday konusunda bir anlaşmaya varma ya da bu yönde kararlılık açıklayarak görüşmeleri sürdürme olasılıklarını çok güçlü görüyor."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim