• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Kılıçdaroğlu'ndan ağır sözler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “17 Aralık hükümetin devleti soyduğu tarihtir. Elinizi attığınızda cebinizde başka bir el görürseniz bilin ki o el Recep’in elidir” diye konuştu.
Balıkesir’e giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kısa bir şehir turunun ardından partisinin belediye başkan adaylarını tanıtmak üzere Kurtdereli Spor Salonu’na geçti. Burada yaptığı konuşmada Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:
 
CEBİNİZE EL ATANA İZİN VERMEYİN
 
- “Devlette çete arıyorsan istifa ettirdiğin 4 bakanına bak. Artık bir diktatörün yönettiği bir Türkiye var. Baskının olduğu bir Türkiye. Alınterine değer verilmeyen bir Türkiye var. Yolsuzluk yapanların el üstünde tutulduğu, alınteri döküp kazananların horlandığı bir Türkiye var. Çiftçi yaptığının karşılığını alamıyor. Dünyanın en pahalı mazotunu size dayatıyorlar, onlar ayakkabı kutularında milyonlar götürüyor. Siz kadın-erkek, çoluk çocuk tarlada çalışıyorsunuz. Arada bir elinizi cebinize attığınızda cebinizde başka bir el görürseniz bilin ki o el Recep’in elidir. Kimse unutmasın. Sizin cebinize el atanlara asla izin vermeyin. Sizin haber alma hakkınız kısıtlanmışsa, medya üzerine baskı kuruluyorsa, bilin ki o ülkede yolsuzluk ve rüşvet vardır. CHP iktidarı her eleştiriye saygı duyacak.
 
17 ARALIK DÖNÜM NOKTASIDIR
 
- 17 Aralık tarihini unutmayın. 17 Aralık Şeb-i Aruz’dur. 17 Aralık’ta ilk kez bir gerçekle karşılaştık. Hükümetin devleti soyduğu tarihtir aynı zamanda. Başbakan yolsuzluk yaparken suçüstü yakalanmıştır. Kul hakkı yiyeni affetmeyeceğiz. 30 Mart’ta hesabını soracağız. Ne diyor, ‘Efendim sandıkta hesabını veririm.’ Demokrasilerde sandıkta hesap verilmez yargının önünde hesap verilir. Sen aranan oğlunu, Bilal oğlanı, hâkim önüne göndermedin, korktun. Korkan adamda bir şeyler vardır. Niye korkuyorsun? ‘Yolsuzluğa bulaşmışsa evlatlıktan reddederim’ diyor. Hiçbir babanın evladını reddetmesini istemeyiz.
 
İMAMLARA SESLENİYORUM
 
- İnancı, görüşü, rengi, dini ne olursa olsun her insanın başımın üstünde yeri vardır. Ama onlar toplumu ayrıştırıyorlar bölüyorlar. İmam hatip okullarıyla ilgili bir tören düzenleniyor. İmamlar çağrılmış, müftüler orada, imam hatip öğrencileri orada, CHP’yi yuhalatıyor. Hiç ahlak anlayışın, din anlayışın yok mu arkadaş? Bütün imamlara sesleniyorum, size güveniyoruz. Siz toplumun kanaat önderisiniz. Elbette siyasi görüşünüz olabilir, biz saygı duyarız. Ama Allah’ın kelamını dillendirirken siyaset kullanmayın.
 
BİLAL’İ NEDEN GÖNDERMİYOR
 
- Ali Ağaoğlu, İstanbul Bakırköy’de kendi arsasına özel imar durumu çıkardı. Sana geldi. Erdoğan Bayraktar’a talimat verdin. O da emredersin diyor, istediği gibi yapıyor. Sonra da ‘Senin arsanın imar durumunu değiştirdin, malı götürdün. Sıra bana geldi. Oğlum vakıf kurdu. Senin İstanbul’da Ataşehir’de 20 dönüm arsan var. Onu benim oğlumun vakfına ver’ diyor. Bunların tamamı mahkeme kayıtlarında var. Neden Bilal’i göndermiyor? Savcıyı, polisi değiştirdi. Şimdi çıkmış efeleniyor.”  
 
BALIKESİR’DEN 10 NUMARA
 
Kurtdereli Spor Salonu’nu tıka basa dolduran yaklaşık 3 bin partili Kemal Kılıçdaroğlu’na büyük sevgi gösterilerinde bulunurken, Balıkesirspor’un 10 numaralı forması da armağan edildi. Eski CHP Balıkesir İl Gençlik Kolları Başkanı Kamil Dönmez, gelin adayı Fidan Zeren ile nikâh öncesi toplantının yapıldığı salona gelip, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun elini sıktı. Kılıçdaroğlu, Balıkesir Havaalanı çıkışında kendisini karşılamaya gelenlerden yaşlı bir köylü kadının elini öptü.
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim