• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 12 °C

Kılıçdaroğlu o rakamları açıkladı!

Kılıçdaroğlu o rakamları açıkladı!
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu metro yapımındaki maliyetleri gözler önüne koyarken AKP belediyelerini eleştirdi. Aradaki fark ise dikkat çekti.

AKP’yi yolsuzluk iddiaları üzerinden eleştiren Kılıçdaroğlu, belediyelerin metro yapımına ödediği paralara dikkat çekti: “AKP’li İstanbul Belediyesi metronun kilometresini 145, Ankara Belediyesi 100 milyona liraya yapıyor. CHP’li İzmir Belediye’sinde ise bu rakam 60 milyon Tl 

Giresun’da konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu , İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere üç büyük kentte metro yapıldığını hatırlatarak, “İstanbul ve Ankara ‘param yok’ diye metroyu bitiremedi. En son Ulaştırma Bakanlığı aldı yapıyor. İstanbul’da kilometresini 145 milyona yapıyorlar. Ankara’da kilometresini 100 milyona yapıyorlar. İzmir, 60’a yapıyor. Yüzde yüzden daha düşük fiyat” ifadelerini kullandı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Giresun’da sivil toplum örgütü temsilcileriyle basına kapalı kahvaltı buluştu. Daha sonra partisince 19 Eylül Spor Salonu’nda düzenlenen bölge toplantısının açılışında konuşan Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi: “Diyorlar ki, CHP gelirse ülkeyi yönetemez. Kim söylüyorsa demokrasi inancı yok demektir. Hırsıza, yolsuzluğa prim veren kişi demektir. Namusla, ahlakla, hesap vererek, bu ülkeyi yöneteceğiz. Zenginleşerek değil halkın zenginleşmesini sağlayarak bu ülkeyi yöneteceğiz. Üç büyük kentte metro yapılıyor. İstanbul ve Ankara ‘param yok’ diye metroyu bitiremedi. En son Ulaştırma Bakanlığı aldı yapıyor. İstanbul’da kilometresini 145 milyona yapıyorlar. Ankara’da kilometresini 100 milyona yapıyorlar. İzmir, 60’a yapıyor. Yüzde yüzden daha düşük fiyat. Biz belediyelerde halka da hizmet ederiz. Türkiye genelinde hem kendi ülkemize hem dünyaya hizmet ederiz. Bu ülkenin sorunlarından hepimiz sorumluyuz. Sadece iktidar değil. İktidarın sorumluluğu yönettiği için daha fazla. Çünkü hesap vermiyorlar, zenginleşiyorlar. Halk biraz daha yoksullaşıyor. Sosyal yardım alan aile sayısı her gün artıyor.

SARAYLA İTİBAR SAHİBİ OLUNMAZ

Bütün komşularımızla kavgalıyız. Dış politikada sıfır sorundan geldiğimiz nokta sıfır komşu oldu. Bütün sınırlarımız yol geçen hanı. İsteyen istediği yere gidiyor. Terör Türkiye’nin sınırları içine çekilmeye başlandı. Bin odalı saray yapmakla itibar sahibi olunmaz, alay sahibi olunur. İtibarsızlık sahibi olunur. Oturuyorsun, kendine bin odalı saray yapıyorsun. 1 milyar 370 milyon liraya. Daha bitmedi. Bin odanın daha döşenmesi var. İtalya’dan mobilya getirecekler göreceksiniz. Hindistan’dan mermer getirdiler. Sanki bizim ülkemizde mermer yok. 3 milyon işsiz var, onu bir tarafa bırakmışsın kendine saray yapıyorsun. Haramdır haram. Orada oturulmaz. Harama ortak olunmaz. Ebu Zerr örneğini verdim. Muaviye’nin yaptığı saray dolayısıyla. O saray Muaviyelere yakışır. O nedenle söylüyorum. Bizim inancımızda israf haramdır. Her kuruşun hesabını vereceksin. Hesabını sormaksa benim boynumun borcudur.” 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim