• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 26 °C

Kılıçdaroğlu Mersin'den seslendi: Gençler Türkiye tarihinde bir ilki gerçekleştirecek

Kılıçdaroğlu Mersin'den seslendi: Gençler Türkiye tarihinde bir ilki gerçekleştirecek
Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Mersin'de millet buluşmasında konuştu.

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Mersin'de konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satırbaşları şöyle:

Mersin değişime hazır mısın? Bir otoriter yönetimi birlikte göndereceğiz ve demokrasiyi getireceğiz. Bugün aynı zamanda Hıdrellez baharın gelişini müjdeliyor. Ben de size baharı vaad ettim. Birlikte baharı getireceğiz. Evet biz ülkemize baharı demokrasiyi getirdik diye haykıracağız.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez gençler otoriter bir yönetimi kullandıkları oyla gönderecekler. Gençler 5 milyon 300 bin genç sandığa gidecek ve otoriter rejimi yıkacak. Herkesin kazandığı bir Türkiye'de olmak sizin elinizde. Bu ülke size teşekkür edecek. Dünyada bunu şöyle yazacak Türkiye'de otoriter rejim vardı gençler sandığa gitti ve bunu yıktı. Dünya gençliğine örnek olacaksınız.

Depremzedeleri en çok kucaklayan il. 350 bin depremzedeyi kucakladınız sadece ben değil tüm Türkiye ve dünyaya dayanışma mesajı verdiniz.

Ben bütün depremzedelere söz verdim. Evlerini işlerini yapacağım. Ve 5 kuruş almadan onların evlerini dükkanlarını yapacağım. Anayasa diyor ki idarenin kusurunda olan bu kaybı idare karşılayacak. 20 yıl borçlanma olmayacak. Aslında anayasa bunu diyor.

Ben söz verdim yapacağım. Emekliye de söz verdim Kurban Bayramında emekli gidecek bankadan parasını çekecek 15 bin. Diyorlar ki parayı nerden bulacaksın. Bay Kemal devlette çalıştı yıllarca. Bütçeyi kim yapar siyasi otorite. Siyasi otorite parayı nereye uygun grürse ona verir. Onlar gibi 5'li çeteye değil esnafa çiftçiye dağıtacağım ben.

Onlar gibi saraylarda da oturmayacağım sizler gibi mütevazi yaşayacağım. Saraylarda gözüm yok Gazi'nin Çankaya'sında oturacağım.

Yeteri kadar kamplaştırdılar bizi. Artık komşu komşunun kimliğini sorgulamaya başladı. Her birimiz sinir küpüne dönmeye başladık. Buradan çıkmamız lazım. Herkesin kimliği, inancı, yaşam tarzı benim başımın üstüne. Herkese saygı duyacağım. Evde çocuk aç mı ben onla ilgileneceğim.

3- 5 maaş 10-15 yerden aylık alan olmayacak ben bunları bitireceğim. Anneler ekonomik krizi en çok siz hissediyorsunuz mutfakta, pazarda siz görüyorsunuz.

('Güle güle Erdoğan') sloganlarına yönelik, Siz hiç merak etmeyin beraber göndereceğiz O'nu.

Anneler siz merak etmeyin beslenme çantalarını dolduracağız okulda beslenecekler. Ne yiyecek diye düşünmeyin. Bütün köy okullarını yeniden açacağız ve Cumhuriyet'in 100. yılında 100 bin öğretmen atayacağız.

Bütün hanelerde asgari bir gelir güvencesi olacak. Herkes evde akşam huzur içinde olacak. Hiç kimse bu topraklarda yoksulluk çekmeyecek. Mersin'i en güçlü kentlerden bir haline gelecek. Orta Anadolu'da şehirleri demir yoluyla Mersin'e bağlayacağız. Maden rafinerisi de kuracağız. Dışardan pahalıya aldıklarımızı kendimiz üreteceğiz.

Hava sıcak biraz acele ediyorum Suriyeli kardeşlerimizi en geç 2 yıl içinde ülkelerine yollayacağız. Asla ırkçılık yapmayacağız. Onların okullarını yollarını Avrupa Birliği fonlarıyla bizim müteahhitlerimiz yapacak.

Son olarak şunu söyleyeyim bir sürü iftiralar var yok masanın altı masanın üstü. Ya terör örgütünün saldırısına uğrayan benim beni suçluyorlar. Evladımı askere gönderdim yine ben suçlandım. Bizim 2 kırmızı çizgimiz var vatanımız ve bayrağımız.

Kul hakkı yemedim kul hakkı yedirmeyeceğim. Onlar söyleyebiliyor mu hayır. Ben onların neler yediğini biliyorum 418 milyar doları nereye götürdüklerini biliyorum. O paraları son centine kadar bu ülkeye getireceğim bu halka vereceğim. Sanıyorlar ki Bay Kemal getiremeyecek o parayı. Ben getireceğim göreceksiniz. Onların tamamını getireceğim. Fakir fukaranın alın terini götürdünüz ben getirip ülkemize harcayacağım.

Polis intiharlarının sebebini de biliyorum. Biz güvende yaşayalım diye günde 13 15 saat çalışıyorlar. 8 saate indireceğim.

İstanbul Haber Ajansı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim